Van’da 27 Eylül tarihinde kaybolan ve 18 gün sonra Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde ölü bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş, kızının kaybolması ve ölümüyle ilgili önemli iddialarda bulundu. Rojin'in ölümünde şüpheli durumlar olduğunu vurgulayan baba Nizamettin Kabaiş, "24 kilometre uzağa gece o çocuk tek başına gitmez. Çocuğumun başına birileri bir şey getirmiş mutlaka. Tek başına oraya gitmez. Bu vahşeti yapanları en yakın zamanda ortaya çıkarsınlar. Cezaları da idam olsun" ifadelerini kullandı.

Kızı Rojin'in kaybolduğu gece yurttan geç haber aldığını belirten Nizamettin Kabaiş, yaşanan süreci şöyle anlattı: “Rojin bir gece boyunca yurda gitmedi, öbür gün saat 12'ye çeyrek kala beni aradılar. Diyorlar ki ‘çocuğun gelmemiş’. Benim haberim nasıl olsun çocuğumun gelip gelmediğinden. Kenarda tel örgü yoktu, kamera yoktu, ışık yoktu. Çocuk demiş ki; ‘Gideceğim biraz çakıl taşı toplayacağım’.”

Baba Kabaiş, kızının yurttan ayrıldıktan sonra geçen sürede yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığını ve ihmallerin olduğunu öne sürerek, olayın aydınlatılması için çağrıda bulundu.

Küçücük Rojin'den ne istediler

Baba Kabaiş, Rojin'in öldürüldüğü şüphesini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:

"Benim tahminim serseriler orada görmüşler, çocuğuma zarar vermişler. İnşallah bunu yapanları en yakın zamanda bulup en ağır ceza neyse onlara versinler. Hatta idam etsinler onları. Zararsız küçücük Rojin'den ne istediler. Rojin'in kime ne zararı vardı ki? Niye böyle yaptılar. 24 kilometre uzağa gece o çocuk tek başına gitmez. Ben orayı görmedim. Yurdun yanındaki göl derin değil. Eğer gitselerdi orada boğulma tehlikesi yoktu. 50 kilometre dalgıçlar ileri gidiyor, daha bir karıştı. Çocuğumun başına birileri bir şey getirmiş mutlaka. Tek başına oraya gitmez. Oradan suya girse de oraya kadar gitmez.

Güvenpark Terör Saldırısı Davasında Karar Çıktı Güvenpark Terör Saldırısı Davasında Karar Çıktı

Bir vahşet vardır. Birileri mutlaka yapmış. Ben devletten bunu istiyorum. Bu vahşeti yapanları en yakın zamanda ortaya çıkarsınlar. Cezaları da idam olsun. Bir daha da Rojinler gitmesin. Acılara son verelim. Çocuklardan, kadınlardan ne istiyorlar?"

Kaynak: Haber Merkezi