Emekli polis memuru Zekai Akoğlu yaklaşık 10 yıldır yazdığı romanlarıyla hem edebiyat dünyasının hem de okurların dikkatini çekiyor.

Emniyet Teşkilatından emekli olduktan sonra Ankara edebiyatında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken emekli polis memuru Zekai Akoğlu yaklaşık 10 yıldır yazdığı romanlarıyla hem edebiyat dünyasının hem de okurların dikkatini çekiyor.

Öyle ki Bu süre içinde yaptığı yazdığı eserler dışında aldığı ödüllerle de dikkat çeken yazar Zekai Akoğlu ile yaptığımız röportajda polislik mesleğinden edebiyat dünyasına girişinin yol hikayesini sizler için çıkardık. Yazar Zekai Akoğlu son olarak Mavi Kuş Medya Edebiyat Ödülleri Roman kategorisinde halkın oylarıyla ödül almıştı.

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız? Mesleğiniz, kaç yıldır kitap yazıyorsunuz?

İsmim Zekai Akoğlu, 58 yaşındayım. Yıllarca polis teşkilatının çeşitli birimlerinde çalıştıktan sonra emekli oldum. 10 yıldır kitap yazıyorum. Çalışma hayatımda buna fırsatım olmamıştı. Fakat emekli olmadan 2 sene önce yazmaya başladım. Arkadaşlarımın ve yakınlarımın desteği ile bu seviyeye kadar geldim.

Aldığınız ödül hakkında neler söylemek istersiniz? Yarışmaya Kaç bin kişi katıldı, hangi ortamda bu yarışma gerçekleştirildi? Yarışmayı kazanacağınızı düşünüyor muydunuz?

Öncelikle şunu belirteyim bu benim aldığım ilk ödül değil. Fakat en anlamlısı olduğunu söyleyebilirim. Bu ödülün farklı olmasının sebebine gelince; Şu ana kadar aldığım ödüller ödül veren kurumların takdirleriyle verilmişti. Bu ödül ise sizi seven, kitaplarınızı seven insanların takdirleri ile verilmiş bir ödül. Ödül aşamasına geldiğimizde bir gün instagram mesaj kutuma bir mesaj düştü. Mesajda Mavi Kuş Medya beni en iyi çıkış yapan roman yazarı dalında aday göstermiş ve ödül almaya hak kazanan yazarların yaklaşık 2-2,5 aylık bir süre içerisinde okurların internet üzerinde kullanmış olduğu oylarla belirleneceği açıklanmış. 400 den fazla aday bu süre içerisinde korku, polisiye, gerilim... vs kategorilerde yarıştı. Organizasyon tarafından yapılan açıklamada 280.000 civarında oy kullanıldığı söylendi. Sonuçların açıklanması ile birlikte canlı yayında diğer yazarlarla birlikte benimde ismim açıklandı. Bu benim için çok farklı bir duygu oldu. Genelde ödül verilecek kişiler aranır bilgileri olur. Farklı kategorilerde ödül alan diğer yazar arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Oylarıyla beni ödüle taşıyan okurlarıma, sevenlerime teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugüne kadar kaç kitap yazdınız? En çok beğendiğiniz kitabınız hangisi? Okuyucu en çok hangi kitabımızda reaksiyon gösterdi?

Bu güne kadar 2 polisiye 1 gerilim 2 korku ve 1 çocuk kitabı olmak üzere 6 kitap çıkarttım. Kitaplarım hepsi benim çocuklarım gibi. Kendi birikimlerimi anlatabildiğim için hepsinin ayrı değeri var. İlk kitabımın TELEFERİKTE PANİK'in ayrı yeri var. Bu sizin yazar ortamına girdiğiniz ilk kitaptır aynı zamanda da ya tamam ya da devam kararınızda etkili olan kitaptır. İlk girdiğiniz ortamda en çok çaba gösterdiğiniz sizi tanıtan kitaptır. Okurlarımın en çok ilgi gösterdiği polisiye kitabım KONTRA'dır.

Polislik mesleğinizin edebiyat hayatınıza katkı verdiğini düşünüyor musunuz? Gelecekte yeni kitap projeleriniz var mı?

Polislik mesleğinin katkısına gelince; Kitaplarımın konularını oluşturmamda ve kurgulamamda yaşanmışlıklarım ve tecrübelerim büyük rol oynamıştır. Hem konuyu oluşturup hem yazıp hem de imla kısımlarını halledebilmem mümkün değil. İmla kısımlarındaki eksiklerimizi de bu işi yapan editörlerimiz tarafından düzenlenerek kitaplarımızı okurlarımızın beğenisine sunuyoruz. Yeni kitap projeleri tabi ki var. Çünkü okurlarımız sürekli bir beklenti içinde oluyor. Bu yüzden seçkin davranmaya okurlarımı hayal kırıklığına uğratmamaya çalışıyorum. Yeni kitabım son aşamasına geldi. Bunu da okurlarıma duyurmuş olayım. Şöyle de bir alışkanlığım var kitap basım aşamasına girene kadar kitabın ismini hiç kimseyle paylaşmıyorum.