Ankara, Çayyolu’ndaki tesislerinde faaliyetlerini sürdüren Alsancak Spor Kulübü, futbol akademisiyle büyük başarılara imza atıyor. Dört ortağın birlikte işlettiği tesiste U11-U12-U13-U14-U16 yaş gruplarında ve A Takımı'nda futbol faaliyeti yürütülüyor. Kulüp koordinatörü Ali Çiğdem, Alsancak Spor’un faaliyetleri, hedefleri ve merak edilen daha pek çok konuyu okurlarımızla paylaştı.

KULÜBÜNÜZ HAKKINDA KISACA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Asıl adı “Şentepe Gücü” olan spor kulübümüz 2013 yılında kuruluyor. 2022 yılında şimdiki sahipleri olan bizler kulübü satın aldık. Kulüp Başkanımız Mehmet Ünsal aynı zamanda Ribas İnşaat’ın sahibi. Ortaklarımızdan Mehmet Yönal Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Öğretim Görevlisi. Fazıl Can Demirci Konyaspor U15 takımını çalıştırıyor. Ben de tüm altyapı takımlarının ve müsabaka gruplarının koordinatörüyüm. Şefik Fermanoğlu Başkan Vekilimiz ve Yönetim Kurulu Üyemiz. Kulüp bünyesinde 10 antrenör arkadaşımız bizimle birlikte çalışıyor.

HANGİ LİG’DE MÜCADELE EDİYORSUNUZ?

İlk sezonda U11-U12-U13 yaş gruplarında mücadele ettik. 18 yaş ve üzeri futbolculardan oluşan A Takımımız İkinci Amatör Küme’de lige katıldı. İlk sezonda A Takım şampiyon olarak bir üst lige (1. Amatör Küme) çıkmayı başardı.

KULÜBÜN İSMİ NE ZAMAN DEĞİŞTİ?

2023-2024 sezonunda kulübün adı Başkent Alsancak Spor Kulübü olarak değiştirildi. İstiklal Marşı’ndaki ‘Al Sancak’tan geliyor, bayrağı esas tuttuk. İzmir’le hiçbir alakamız yok. Ekibimizin renkleri Kırmızı-Mavi.  

KULÜBÜNÜZÜN YÜRÜTTÜĞÜ FAALİYETLER NELERDİR?

Şu an Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nin izin verdiği her yaş grubunda resmi olarak yarışıyoruz. Spor okulu bünyesinde 300’e yakın öğrenciden oluşan bir grubumuz var. Tesislerimizde ayrıca muhtelif futbol kulüpleri antrenman yapıyor.

GELECEK HEDEFLERİNİZ ARASINDA NELER VAR?

Amacımız, Ankara’nın farklı yerlerinde tesisleşme çabası içerisindeyiz. İncek olabilir, Çakırlar, Gölbaşı olabilir. Buradaki amaç sporcuların nitelikli alanlarda spor yapmasının önünü açmak. Tesisimiz aynı zamanda iktisadi işletme olduğu için kulüp gelirlerinden vergilerini devlete düzenli olarak ödüyor. Kulübün en büyük hedefi tesisleşme dışında profesyonel liglere çıkabilmek. Bununla ilgili gerekli çalışmaları başkan vekili ve yönetim kurulu üyemiz Şefik Fermanoğlu yapıyor. Bu sene A Takımı’mızın amacı şampiyon olup Süper Amatör Lig’e (SAL) çıkmak.