Bir kimse bilinmeyen bir basamağa çıktığını görürse, eğer sonuna gelip hasta ise, ölümle yüzleşebilir.

RÜYADA BASAMAK GÖRMEK 


Yüksek bir çardağın en yukarısına çıktığını gören kimse, cennetin en yüksek derecelerine ulaşabilir. Ancak, biraz aşağıda durdurulduğunu görmek, ölümden sonra yüksek derecelere erişimde kısıtlanabilir.


Merdiven basamakları kerpiçten yapılırsa, rüya olumlu bir anlam taşırken, kiremit veya tuğladan yapılırsa olumsuz bir anlam taşıyabilir. Bazılarına göre ise, merdiven basamakları hayırlı işlere işaret eder. Namaz, oruç, zekat, sadaka, hacc, cihat ve Kur'an gibi ibadetler bu işler arasında sayılabilir.


Merdivenin basamakları kiremitten yapılırsa içerisinde hayır bulunmaz. Taştan yapılan merdiven ayakları kalbin katılığıyla ilişkilendirilebilirken, ağaçtan yapılanlar nifak ve gösterişle bağlantılı olabilir. Altın veya gümüşten yapılmış basamaklar ise dünya nimetlerine işaret edebilir.

O dizi yeni sezonla baş edemedi! Yeni dizi erken finale gidiyor O dizi yeni sezonla baş edemedi! Yeni dizi erken finale gidiyor


Rüyada merdiven basamaklarını çıktığını gören kişi, anlayış ve zeka açısından yükselebilir. İbadet eden bir zahidin görmesi ise dindarlığa ve ibadetlere işaret edebilir.


Basamaklardan yukarıya çıkmak, yükseklik ve mertebe kazanmaya işaret ederken, aşağıya inmek, bunun tam tersi anlamlara gelebilir. İlim ve takva sahibinin basamaklarla yukarıya çıkması, Allah katında mertebesinin yükseldiğine işaret edebilir.

Muhabir: Haber Bülteni