Samsun'un Bafra ilçesinde, Çetinkaya Köprüsü üzerinden geçmeden düğün salonuna gitmeyen gelin ve damatlar, uzun yıllardır süregelen bir geleneği yaşatıyor. Çiftler, köprüden geçmeden önce dua edip dilek tutarak Kızılırmak Nehri'ne taş atıyor.

Bafra'da evlenecek çiftler, Çetinkaya Köprüsü'ne geldiklerinde önc

e köprüden geçip dua ediyor, ardından geleneksel olarak suya taş atıyor. Bu gelenek, bölgedeki evlenme adetlerinin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.

Çankaya’da Çocuklar Hayvan Sevgisiyle Yetişiyor Çankaya’da Çocuklar Hayvan Sevgisiyle Yetişiyor

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları olan Merve ve Turgut çiftinin, Çetinkaya Köprüsü'nden geçerken dilek tutup taş attıkları anlar, davul-zurnanın çaldığı “Köprüden geçti gelin” türküsü eşliğinde gerçekleşti. Gelin adayı Merve Tüfekçidere, "Bafra’mızın geleneği olan bu adeti yaptığımız için mutluyum. Köprüden geçiyoruz, her genç kızın hayali, mutluyuz" dedi. Damat Turgut İşeri ise, “Bafra’ya damat olduk ve köprünün adetini yerine getirdik” şeklinde konuştu.

Dileklerini köprüde tutup, geleneksel taş atma ritüelini yerine getiren çift, daha sonra araç konvoyu eşliğinde düğün salonuna yöneldi.

Kaynak: İHA