Süper Lig'de aylardır süren kıyasıya rekabet bu akşam sona eriyor. Fenerbahçe ve Galatasaray, şampiyonluk için sahaya çıkarken, her iki takımın da kazanmak zorunda olduğu maçlar kritik önem taşıyor. Fenerbahçe, İstanbulspor karşısında galip gelirse şampiyonluk yolunda büyük bir ilerleme kaydedecek. Aynı şekilde, Galatasaray'ın Konyaspor'dan en az 1 puan alması gerekiyor.

LİGDE KALMA HESAPLARI

Bu akşam tüm maçlar saat 19.00'da başlayacak. Son küme düşen takım da bu maçların ardından belli olacak. İstanbulspor, Pendikspor ve Fatih Karagümrük'ün küme düşmesi kesinleşti. Şimdi, Hatayspor, Gaziantep FK, Ankaragücü ve Konyaspor ligde kalma mücadelesi veriyor. İşte takımların ligde kalma senaryoları:

HATAYSPOR - RİZESPOR MAÇI

Hatayspor'un ligde kalması için mutlak galibiyete ihtiyacı var. Beraberlik ya da yenilgi durumunda ise Hatayspor, Süper Lig'e veda eden dördüncü takım olacak. Hatayspor kazanır ve Ankaragücü yenilirse, Hatayspor ligde kalmayı garantileyecek. Eğer Ankaragücü berabere kalırsa, 41 puanda eşitlenecekler ve ikili averajda Başkent ekibi küme düşecek. Gaziantep ve Konyaspor'dan birinin yenildiği senaryoda ise Hatayspor, genel averajda bu iki takımı geride bırakarak ligde kalma şansını yakalayacak.

KONYASPOR - GALATASARAY MAÇI

Konyaspor'un ligde kalması için 1 puan yeterli. Yenildiği takdirde ise Hatayspor ve Ankaragücü'nden birinin puan kaybı Konyaspor'un ligde kalmasını sağlayacak. Üçlü ya da dörtlü averaj hesaplarında Konyaspor her durumda ligde kalır. Ancak Hatayspor ile 41 puanda eşitlenirse genel averajla küme düşme ihtimali yüksek.

İsmail Jakobs'tan hakkındaki iddialara yanıt geldi İsmail Jakobs'tan hakkındaki iddialara yanıt geldi

GAZİANTEP FK - PENDİKSPOR MAÇI

Gaziantep FK'nın da ligde kalması için 1 puan yeterli olacak. Yenilirse, Hatayspor ve Ankaragücü'nden birinin puan kaybı Gaziantep FK'yı ligde tutacak. Hatayspor'la 41 puanda eşitlenirse, genel averajla küme düşecek. Üçlü ya da dörtlü averaj hesaplarında ise Gaziantep FK her durumda TFF 1. Lig'e düşer.

ANKARAGÜCÜ - TRABZONSPOR MAÇI

Ankaragücü, Trabzonspor karşısında kazanırsa 43 puanla ligde kalmayı garantileyecek. Yenilir ya da berabere kalırsa, Hatayspor'un puan kaybını bekleyecek. Hatayspor'la 41 puanda eşitlenirse, ikili averajla küme düşer. Üçlü ya da dörtlü averaj hesaplarında ise sadece Hatayspor ve Konyaspor'la puanlar eşitlenirse küme düşer, diğer ihtimallerde ise ligde kalır.

Muhabir: Haber Bülteni