Tiktok fenomeni cinayetle suçlanıyor Tiktok fenomeni cinayetle suçlanıyor

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu ve sahibi Rus asıllı milyarder Pavel Durov, Fransa’da gözaltına alındı. Durov, Azerbaycan'dan özel bir jetle geldiği Le Bourget Havaalanı'nda, henüz bilinmeyen bir sebeple Fransız yetkililer tarafından gözaltına alındı.

Fransız basınında yer alan iddialara göre, Durov’un gözaltına alınması, Telegram platformunda çok sayıda suçun işlenmesine izin verildiği ve platformdaki moderatör eksikliği nedeniyle polisle işbirliği yapılmamasıyla ilgili yürütülen bir ön soruşturma kapsamında gerçekleşmiş olabilir.

Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Rus milletvekili Maria Butina, Durov’un siyasi bir mahkum olduğunu ve Batı'nın cadı avının bir kurbanı olarak nitelendirdi.

Pavel Durov, daha önce VK sosyal medya platformunu yönetmiş, muhalif toplulukları kapatma taleplerine uymayı reddetmesinin ardından platformu satmış ve 2014 yılında Rusya’dan ayrılmıştı. Şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram'ı, BAE'de kuran Durov, Fransa ve BAE vatandaşı olup, Forbes'e göre 15,5 milyar dolarlık bir servete sahip.

Telegram, dünya genelinde yaklaşık bir milyar kullanıcıya sahip olup, özellikle Rusya, Ukrayna ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, TikTok ve WeChat’ten sonra en büyük sosyal medya platformlarından biri olarak kabul ediliyor.

Kaynak: İHA