Son dönemde Mehmet Baykan hakkında yapılan araştırmalar oldukça artmış durumda. AK Parti Konya Milletvekili olan Mehmet Baykan'ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki, Mehmet Baykan kimdir?  İşte Baykan'ın detaylı biyografisi...

Mehmet Baykan Nereli?

1964 yılında Konya'nın Taşkent ilçesinde doğan Mehmet Baykan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Hukuk eğitimini tamamladıktan sonra avukat olarak meslek hayatına adım atmıştır.

Gülşah Durbay kimdir? Gülşah Durbay Özgür Özel olayı ne? Gülşah Durbay kimdir? Gülşah Durbay Özgür Özel olayı ne?

TFF Mehmet Baykan

Baykan, iş hayatına aile şirketinde gıda ve inşaat sektörlerinde çalışarak başlamıştır. Spor yöneticiliği kariyerine Konya Taşkentspor Kulübü'nde yöneticilik yaparak adım atmıştır. Ardından Konya Futbol İl Temsilciliği ve Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda görev almıştır. Ayrıca, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Danışmanlığı yapmıştır. Baykan, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nda Genel Başkanlık yapmış ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından ödüllendirilmiştir. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu'nda da çeşitli önemli görevlerde bulunmuştur.

Mehmet Baykan AK Parti

Mehmet Baykan, siyasi kariyerine Akıncılar Hareketi ve Millî Türk Talebe Birliği (MTTB) ile başlamıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve 2023 genel seçimlerinde Konya'dan milletvekili seçilmiştir. Meclis'te Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görev yapmaktadır. Aynı zamanda, Türkiye Futbol Federasyonu Divan Kurulu Başkanı olarak da hizmet vermiştir.

Muhabir: Haber Bülteni