Cem Garipoğlu’nun mezarı kazılmaya başlandı! Cem Garipoğlu’nun mezarı kazılmaya başlandı!

Mahkemeye sunulan psikiyatri raporunun gizli tutulmasını isteyen avukatlar, Cihantimur’un annesi Eylem Tok’un ABD’ye gitme kararını kendi isteği dışında kabul ettiğini savundu.

Kazanın Ardından ABD’ye Kaçtı

1 Mart tarihinde İstanbul Eyüpsultan’da meydana gelen kazada, üç ATV’den biri arıza yaparak yol kenarına çekilmişti. Arızalı aracı tamir etmek için durdukları sırada, aynı yönde ilerleyen iki araçtan biri bu ATV’lere çarpmış ve beş kişiden biri olan Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur, olay yerinden annesi Eylem Tok’un yardımıyla kaçmış ve önce Mısır’a, ardından ABD’ye gitmişti.

Psikiyatri Raporu Mahkemeye Sunuldu

Türkiye’nin talebi üzerine ABD’de yakalanarak tutuklanan Timur Cihantimur, tutukevinde saldırıya uğradığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin bu saldırı sonrasında ciddi bir psikolojik çöküntü yaşadığını belirtti. Çocuk psikoloğu Dr. Elliot Atkins’in hazırladığı raporu mahkemeye sunan avukatlar, raporun hakem tarafından acilen incelenmesini talep etti.

Tahliye Talebinin Yeniden Değerlendirilmesi İstendi

Cihantimur’un avukatları, daha önce reddedilen kefaletle şartlı tahliye taleplerinin ve acil duruşma isteklerinin yeniden gözden geçirilmesi için mahkemeye başvuruda bulundu. Avukatlar, müvekkillerinin ruh sağlığının bozulduğunu vurgulayarak, tahliyenin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu.

Muhabir: Haber Bülteni