Ankara'nın en eski camisi kedilere yuva oldu Ankara'nın en eski camisi kedilere yuva oldu

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından hayata geçirilen Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları programı kapsamında bu yılın son kültür gezisi etkinliği Tokat’ta; Tokat Valiliğinin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Zile'den başlayan etkinlik Tokat merkezde Devecilerhanı Silk Road Müslüman Hotel’de devam etti. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Yazıcıoğlu,Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Fatih Yılmaz ve Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır Kültür Sanat Muhabirleri ile tanışma eşliğinde yenilen akşam yemeğinde Tokat’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri anlatıldı.

Kültür Sanat Muhabirleri 14 Temmuz’a kadar Anadolu’nun önemli ticaret ve kültür merkezi olan Tokat’ta,  iki gün boyunca kentin tarihi ve turistik yerleri gezerek incelemelerde bulunacak.

Yeşilırmak havzasının bereketli toprakları üzerinde kurulmuş olmasının verdiği avantajla 6 bin yıllık tarihi boyunca önemli bir ticaret ve kültür merkezi olmuş, 14 devleti ve birçok beyliği içerisinde barındıran önemli bir Anadolu şehri olan Tokat, Kültür Sanat Muhabirleri tarafından kamuoyuna tanıtılacak.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir bu yıl 5’incisini düzenledikleri Medya, Kültür Sanat ve Turizm buluşmalarına Kars ve Ardahan ile başladıklarını belirterek Anadolu’nun en değerli ve her bir adımından tarih fışkıran Tokat’ı yerinde incelemenin ve bu tarihi değerleri kamuoyuna yansıtacaklarının heyecanını taşıdıklarını ifade etti.

Tokat ;kalan 2 gün boyunca Kültür Sanat Muhabirlerini ağırlayacak.

Muhabir: Cansel Yıldız