Türkiye Bilişim Derneği (TBD), bilişim sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla 15 yıldır düzenlediği ödül törenini bu yıl "TBD Türkiye Bilişim Ödülleri" adıyla gerçekleştiriyor. 2024 yılı için belirlenen ana tema ise "Türkiye'nin Bilişim ile Dönüşümü" olarak açıklandı. TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, bu yıl 2’incisini gerçekleştirecekleri etkinliğin, dijital dönüşüm projelerini ödüllendirerek toplum üzerindeki etkisini vurgulayacağını belirtti. Etkinlik, kamu sektöründeki projelerin yaşam kalitesini nasıl artırdığını ve hizmetlerdeki farkları ortaya koymayı hedefliyor.

Etkinlik, kamuda dijital dönüşüme katkıda bulunan projeleri ön plana çıkarmayı, kamu kurumları arasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Ayrıca, bilişim alanında farkındalık yaratarak toplumun teknolojiye ilgisini artırmayı ve başarılı projeleri ödüllendirerek diğer kurumlara örnek olmayı hedefliyor. 2. Türkiye Bilişim Ödülleri etkinliği, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Konferans Salonu’nda 24 Eylül 2024 tarihinde 17.00-22.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Katılımcılar, ödül alacak projeleri belirlemek için oy kullanarak Türkiye'nin dijital geleceğine katkıda bulunabililecekler.

Google Rusya'da yeni hesap açma işlemlerini kısıtladı Google Rusya'da yeni hesap açma işlemlerini kısıtladı

Etkinlik hakkında açıklama yapan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, dereceye girecek projeleri belirlemek için kullanılacak olan oyların etkili olduğunu vurguladı.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, "Türkiye’de Bilişim Sektörünün gelişimine katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarını desteklemek amacıyla 15 yıldır Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından değişik isimler ile düzenlenen ve 2023 yılından itibaren TBD Türkiye Bilişim Ödülleri” olarak adı değiştirilen "2. Türkiye Bilişim Ödülleri" ödül törenine sizi davet etmekten şeref duyarız. Türkiye Bilişim Derneği tarafından, TBD Ankara Şubesi ve ICT Media iş birliği ile düzenlenen söz konusu etkinliğimizin 2024 yılı ana teması "Türkiye'nin Bilişim ile Dönüşümü" olarak belirlenmiştir. Geleneksel hale gelen ve bu yıl 2'incisini gerçekleştireceğimiz etkinlikte, ülkemizin dijital dönüşümüne önemli katkılar sağlayan projeleri ödüllendirerek, bu projelerin topluma olan değerini vurgulayacağız. Kamu sektöründeki dijital dönüşüm projelerinin, toplumun hayat kalitesini nasıl artırdığını ve hizmetlerde nasıl büyük bir fark yarattığını birlikte göreceğiz. Etkinliğimiz, kamuda dijital dönüşüme katkı sağlayan öncü projeleri ortaya çıkarmayı, kamu kurumları arasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmeyi, bilişim alanında farkındalık yaratarak toplumun teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve başarılı projeleri ödüllendirerek diğer kamu kurumlarına örnek oluşturmayı amaçlamaktadır. Katılımınız ve dereceye girecek projeleri belirlemek için kullanacağınız oylar Türkiye'nin dijital geleceğine ışık tutan bu önemli etkinliğe değer katacaktır." şeklinde konuştu. 

Muhabir: Cansel Yıldız