TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı kimdir? TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı kimdir?

Spot: Çocukken fiziksel zayıflığı nedeniyle okçuluk antrenmanlarına kabul edilmeyen Ulaş Berkim Tümer, 2024 Paris Olimpiyatları’nda okçuluk takımımızla ilk madalyamızı kazandırdı. İşte, azmi ve başarılarıyla dikkat çeken Tümer'in hayat hikayesi.

Ulaş Berkim Tümer Kimdir? Ulaş Berkim Tümör Kaç Yaşında?

2002 yılında dünyaya gelen Ulaş Berkim Tümer, Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde Antrenörlük ve Rekreasyon Bölümünde eğitim almaktadır. Memur bir ailenin çocuğu olan Tümer, genç yaşta sporla tanışma fırsatı yakalamıştır.

Ulaş Berkim Tümer Aslen Nereli? 

Ulaş Berkim Tümer, aslen Çanakkaleli olduğu biliniyor.

İlk Adımlar ve İlk Zorluklar

Tümer, 7 yaşındayken Gelibolu’da annesiyle pazar alışverişi yaparken pazar yerinin yanındaki okçuluk antrenmanlarını gördü. Okçuluk sporuna olan ilgisi, antrenmanlara katılma arzusunu doğurdu. Ancak ilk denemesinde antrenörler, fiziksel zayıflığı nedeniyle Tümer’i kabul etmedi ve kilo alması gerektiğini söylediler. Tümer, 2 yıl sonra tekrar denedi ve bu kez kabul edildi.

Başarılarla Dolu Bir Kariyer

Okçuluğa başlamasının ardından Tümer, hızlı bir şekilde başarılar elde etti. Spor hayatının sadece bir yıl içinde miniklerde Türkiye şampiyonu oldu. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok dereceler kazandı ve 2017 yılında ilk kez milli formayı giydi. 2020 yılında A takımına seçilerek, ünlü milli okçu Mete Gazoz ile çalışmaya başladı.

2024 Paris Olimpiyatları ve Gelecek Hedefleri

Ulaş Berkim Tümer, 2024 Paris Olimpiyatları’na, Mete Gazoz ve Muhammed Abdullah Yıldırmış ile birlikte katılma hakkı kazandı. Bu başarı, Tümer’in en büyük hayali olan olimpiyat şampiyonluğu hedefinin bir adım daha yakınına gelmesini sağladı.

Muhabir: Haber Bülteni