Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'nın Ulus semtinde bulunan PTT Pul Müzesi'ni ziyaret etti. Bakan Uraloğlu’na müzede PTT Pul Müzesi Müdürü Necati Nurcalı eşlik etti. Ziyaret sırasında Bakan Uraloğlu, müze hakkında genel bilgiler aldı ve pul koleksiyonunu inceledi.

Bakan Uraloğlu, müzenin kurulduğu 2013 yılından bu yana yaklaşık 513 bin ziyaretçiyi ağırladığını belirterek, "2024 yılının bugüne kadar da yaklaşık 72 bin ziyaretçiyi ağırlamışız. Bu yıl sonunda ziyaretçi sayısının 100 bini geçmesini bekliyoruz. Dolayısıyla her geçen gün ilginin biraz daha arttığını söyleyebiliriz" dedi.

Başkan Murat Ercan, Mahalle Muhtarları ve Dernek Temsilcileri ile Buluştu Başkan Murat Ercan, Mahalle Muhtarları ve Dernek Temsilcileri ile Buluştu

Müzeyi “güzel bir soluklanma mekanı” olarak tanımlayan Uraloğlu, "Dünyada posta tarihine bakıldığında milattan birkaç bin yıl öncesine kadar gidebiliyoruz. Müzemizde bu konuyla ilgili bazı görseller var. Bu anlamda gerçekten merak edenler ve bilgilenmek isteyenler için güzel bir soluklanma mekanı olarak düşünebiliriz" şeklinde konuştu.

Pul basımının tarihî önemine de değinen Bakan Uraloğlu, "Para basımı neyse, pul basımı da aynı anlama gelir. Gerçekten çok değerli. 1863 yılında kendi pulumuzu basmışız ve o günden beri pulu sürekli tedavülde tutmuşuz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Bakan Uraloğlu, PTT Pul Müzesi Hatıra Defteri’ne şu notu düştü: “Müzemiz bundan sonraki süreçte de inanıyorum ki ülkemiz ve dünyadaki tüm pul tutkunlarına unutulmaz deneyimler yaşatmaya ve kültür hayatlarını renklendirmeye devam edecektir.”

Kaynak: İHA