Hekimbaşı Mahallesi'nde Ümraniye Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin yüzde 65'i tamamlandı. Proje, geçen yıl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın katılımıyla temeli atılan ve 2 bin 500 kişinin yaşayacağı bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor. Toplamda 18 blok ve 288 hak sahibine teslim edilecek 619 bağımsız birimden oluşan projede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Modern ve Konforlu Yaşam Alanları

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, kapalı otoparklar, parklar ve yeşil alanlar, koşu parkurları, spor ve çocuk oyun alanları ile yaklaşık 68 sınıf kapasiteli bir lise de yer alacak. Proje, 40 bin 271 metrekarelik alanda 111 binadan oluşuyor ve tamamı özel mülkiyetten oluşan 101 parselde 591 konut ve 28 dükkân inşa ediliyor.

Sosyal Donatı Alanları ile Zenginleşen Yaşam

Projede hedeflenen, hak sahiplerinin sosyal donatı alanları sayesinde daha keyifli ve konforlu bir yaşam sürmesi. Park ve yeşil alanların yanı sıra spor ve oyun alanları da projenin sunduğu avantajlar arasında yer alıyor. Tüm bu özelliklerle, Ümraniye'de yeni ve modern bir yaşam alanı oluşturuluyor.

"Türkülerin Dilinden Anadolu" Konseri Ankara’da Sanatseverlerle Buluşuyor "Türkülerin Dilinden Anadolu" Konseri Ankara’da Sanatseverlerle Buluşuyor

Kaynak: İHA