Cem Garipoğlu'nun mezarından çıkarılan kalıntılar Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi Cem Garipoğlu'nun mezarından çıkarılan kalıntılar Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi

Suç duyurusu dilekçesinde, 13 Ekim 2016 tarihinde Üsküdar Belediyesi ile Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan sözleşme sonrası yaşanan usulsüzlükler detaylı bir şekilde yer aldı. Söz konusu sözleşme, Mimar Sinan Mahallesi’nde yer alan 13.840,79 metrekarelik bir araziyi kapsıyor. Sözleşmeye göre, inşaat sonucunda elde edilecek gelirlerin yüzde 45’inin belediyeye, yüzde 55’inin ise yüklenici firmaya ait olacağı belirtilmişti.

Sözleşme Şartlarında Değişiklik Yapıldı

Dilekçede, yüklenici firmanın ödemeleri aksattığı ve sözleşme koşullarında değişiklik talep ettiği ifade edildi. Hilmi Türkmen'in "oluru" ile bu taleplerin kabul edildiği ve inşaat süresinin 750 günden 1270 güne çıkarıldığı belirtildi. Ayrıca, belediyenin alacaklarını tahsil etme tarihleri de ileri bir tarihe ertelendi.

Belediye Zararına Yeni Değişiklikler

Dilekçede, yüklenici firmanın 2019 yılında bir kez daha sözleşme değişikliği talep ettiği ve bu talebin de yine Türkmen'in onayıyla kabul edildiği belirtildi. Bu değişiklikle inşaat süresi 2270 güne çıkarılmış ve ödemeler daha uzun vadeye yayıldı. Ayrıca, belediyenin 18 milyon liralık alacağından feragat ettiği ifade edildi.

Kamusal Zarara Dikkat Çekildi

Suç duyurusu dilekçesinde, belediyeye ait bağımsız bölümlerin satış gelirlerinin yüklenici firmanın hesabına yatırılmasının kabul edildiği ve bu durumun belediyenin kontrolü kaybetmesine neden olduğu ifade edildi. Yine dilekçede, yüklenici firmanın belediyeye ödeyeceği yüzde 45 payın, Türkmen'in onayıyla 375 milyon liraya indirildiği ve bunun kamu zararı oluşturduğu belirtildi.

Soruşturma Talep Edildi

Dilekçede, büyük miktarda kamu zararı oluşturduğu iddia edilen eski belediye başkanı Hilmi Türkmen ve diğer sorumlular hakkında gerekli soruşturmanın başlatılması talep edildi. Ayrıca, Üsküdar Belediye Başkanlığı'na bu konuda bilgi verilmesi istendi.

Muhabir: Haber Bülteni