İYİ Parti’de toplu istifa! İYİ Parti’de toplu istifa!

2023’ün mayıs ayında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri çekişmeli geçti. En güçlü iki ittifak olan Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın yanı sıra bir de Ata İttifakı vardı. Bu ittifakın cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan, ülkenin milliyetçi kesimini kendi tarafına çekmeyi başardı ve seçimlerde yüzde 5,17’lik bir oy oranıyla belirleyici rol oynadı. Bu sayede seçimlerin ikinci tura kalmasını sağlayan Oğan, her iki ittifakla da görüşmeler gerçekleştirerek şartlarını yerine getirme sözü veren tarafı seçeceğini açıkladı.

ERDOĞAN’I SEÇTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Görüşmelerin ardından Cumhur İttifakı’nın adayı olan mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini duyuran Oğan, milliyetçilerin bir kısmından onay alırken bir kısmının tepkisine neden oldu.

“NİYE GİTTİN DE YAMANDIN ONA?”

Türkiye İttifakı Partisi’nin Genel Başkanı Sinan Oğan, önümüzdeki genel seçimlerde de cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu. Oğan, bu kapsamda gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında yaptığı konuşmada; Erdoğan'ın kendisi hakkında "Onu saymaya bile gerek yok" şeklindeki açıklamasını hatırlattı. Bunun üzerine vatandaşlardan biri, Oğan'ın bu sözlere rağmen Erdoğan'ı desteklemesini eleştirerek "Peki niye gittin de yamandın ona?" diye sordu.

"BİZİM VEREMEYECEĞİMİZ HESAP YOKTUR"

Sinan Oğan, vatandaşın bu eleştirisine, "Anlatacağım hepsini, hepsini anlatacağım, sadece dinleyin. Bizim veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Her yaptığımız hareketin, her attığımız adımın bir hesabı, bir kitabı vardır" şeklinde yanıt verdi. Bu yanıt, Oğan'ın seçim sonrası stratejilerine dair merak uyandırdı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sürecinde rakipleri için sert ifadeler kullanmıştı. "Bir tarafta bölücülerin 'Yürü Kemal'i var. Öte tarafta 'Gel Muharrem' bulunuyor. Beri taraftakini saymaya gerek bile yok" sözleriyle Sinan Oğan'ı kastetmişti.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt veren Sinan Oğan, "Sevgili Türk Milleti, Türk milliyetçileri ve Atatürkçülerin Adayı Sinan Oğan için Sn. Erdoğan 'saymaya gerek bile yok' demiş. Bu bakış açısı aslında bunların bilinçaltının tezahürüdür. Bunlara göre Türk milliyetçilerinin oyu 'zaten çantada kekliktir' ama Sn. Erdoğan 14 Mayıs'ta çantada ne olduğunu iyi görecektir. Unutma Sn. Erdoğan; Cüceyi payız sayarlar" demişti.

Muhabir: Haber Bülteni