TEKNOFEST heyecanı başladı TEKNOFEST heyecanı başladı

Türkiye'de boşanma istatistiklerine bakıldığında, 2020'den bu yana sürekli artış gözlendi. Teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte sosyal medya kullanımının artması da ilişkiler üzerinde farklı dinamiklere yol açtı. Özellikle WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarının sık kullanımı, iletişim sorunlarını derinleştirebiliyor ve güveni sarsabiliyor. Uzmanlara göre, teknolojinin sunduğu bu kolaylıklar, aldatma ve boşanma gibi olumsuz durumları artırabiliyor.

WHATSAPP'IN GİZLİ TEHLİKESİ

WhatsApp'ın mesaj gizleme özelliği, son zamanlarda sosyal medyada gündem oldu. Bu özellik, kullanıcıların mesajları gizleyerek, karşı tarafın erişimini kısıtlamasına olanak tanıyor. Ancak bu durum, ilişkilerde güven sorunlarına yol açabiliyor ve iletişimi zedeliyor. Özellikle, partnerin mesajlarını gizlemesi, karşısındaki kişide şüphe ve paranoya yaratabiliyor.

İŞTE ADIM ADIM GİZLEME YÖNTEMİ

Sosyal medya kullanıcıları, WhatsApp'ın bu özelliğini kullanmanın adımlarını paylaştılar. İşte, adım adım gizleme yöntemi:

  • Mesajlarınızı gizlemek istediğiniz kişinin profiline gidin ve ayarlardan "sohbeti gizle/kilitle" seçeneğine tıklayın.
  • Sohbetleriniz arasında gizlemek istediğiniz kişinin sohbetini seçin ve "sohbeti gizle/kilitle" seçeneğine tıklayın.
  • Ekranı aşağı çektiğinizde kilitlenmiş sohbetlerin en üstte olduğunu göreceksiniz. Bu kısma girin sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayarak “sohbet kilidi ayarları”na tıklayın ve “kilitlenmiş sohbetleri gizle”ye dokunarak ayarları değiştirin.
  • "Kilitlenmiş sohbetleri gizle" seçeneğini aktif hale getirin ve gizli bir kod oluşturun. Artık ekranı aşağı kaydırsanız bile gizlenmiş mesajlar görünmeyecek. Ancak, bu mesajlara erişmek için oluşturulan gizli kodu kullanmanız gerekecek. Bunu da arama kısmına gizli kodunuzu yazarak sağlayabilirsiniz.
  • Sohbeti kilitli olarak bırakmak istemediğinizde ise yine aynı şekilde kişinin profiline basılı tuttuğunuzda “sohbet kilidini aç” ibaresiyle karşılaşacaksınız. Bu ibareye tıklayarak sohbeti gizli kalanlar arasından çıkarabilirsiniz.

Muhabir: Haber Bülteni