Spor dünyasında önemli bir yere sahip olan Yağız Sabuncuoğlu'nun hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Yağız Sabuncuoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Yağız Sabuncuoğlu hangi takımlı, hangi kanalda çalışıyor? İşte detaylar...

Yağız Sabuncuoğlu kimdir?

Yağız Sabuncuoğlu, 1991 yılında Eskişehir’de dünyaya gelmiştir. Meslek hayatına NTV Spor'da başlayan Sabuncuoğlu, bu kanaldaki görevinden ayrıldıktan sonra Habertürk bünyesine katılmıştır. Bu süreçte ayrıca S Sport’ta maç spikerliği yaparak spor medyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Başarıları ve Görevleri

Yağız Sabuncuoğlu, 2 yıl boyunca Haber Global bünyesinde çalışmış ve 2019’da International Sports Summit’de ‘Yılın En İyi TV Muhabiri’ seçilmiştir. Kariyerinde önemli bir adım olan bu ödül, onun spor muhabirliği alanındaki başarısını tescillemiştir. Ayrıca TRT Spor’da da görev almış olan Sabuncuoğlu, günümüzde (2023) Sports Digitale’de Genel Yayın Yönetmeni pozisyonunda çalışma hayatına devam etmektedir.

Yeni Danıştay üyesi Yusuf Karaoğlu kimdir? Yeni Danıştay üyesi Yusuf Karaoğlu kimdir?

Hangi Takımlı?

Yağız Sabuncuoğlu, Fenerbahçe taraftarıdır. Spor yorumculuğu ve muhabirliği alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Sabuncuoğlu, Fenerbahçe'ye olan sevgisini de gizlememektedir.

Muhabir: Haber Bülteni