Haymana’da papazın evi restore ediliyor! Haymana’da papazın evi restore ediliyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde 4 gün süren Demokrat Parti Ulusal Kongresi, Kamala Harris'in Başkan Adaylığını kabul konuşmasıyla sona erdi. Harris, coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanırken, yaptığı güçlü konuşmayla dikkatleri üzerine çekti.

Konuşmasında, "Ülkemi her zaman partimin ve kendimin üzerinde tutacağım konusunda bana güvenebilirsiniz. Amerikan halkı için savaşacağımdan emin olabilirsiniz" ifadelerini kullanan Harris, Demokrat Parti'nin lideri olarak ulusal birlik mesajı verdi.

Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ı sert bir şekilde eleştirerek, "Trump, kendisi ve milyarderler için mücadele ederken, orta sınıfı göz ardı etti. Güçlü bir orta sınıf, Amerika'nın başarısı için çok önemli" dedi.

HER ZAMAN UKRAYNA'NIN YANINDA OLACAĞIM

Dış politika konularına da değinen Harris, NATO ve Amerika Birleşik Devletleri'nin müttefiklerine olan desteğini vurguladı. Trump'ı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna'yı işgal etmeye cesaretlendirmekle suçlayan Harris, "Ben her zaman Ukrayna'nın yanında olacağım" dedi.

İSRAİL TUTUMU DEVAM EDECEK

Gazze'deki duruma da değinen Harris, Başkan Joe Biden ve kendisinin ateşkes anlaşması için durmaksızın çalıştıklarını belirtti. Demokrasiye olan inancını yineleyen Harris, Trump'a gönderme yaparak, "Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un gibi diktatörlerle yakınlaşmayacağım. Tiranlara karşı Amerika Birleşik Devletleri'ni savunmakta tereddüt etmeyeceğim" diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail konusundaki tutumunu devam ettiren Harris, Amerika'nın kilit müttefikini 'her zaman savunacağını' söyledi. Ancak Gazze'de 10 ayı aşkın süredir devam eden savaşta 'çok sayıda masum insanın öldüğünü ve çok fazla acının yaşandığını' kaydetti.

Harris'in konuşmasının ardından eşi Doug Emhoff ve Başkan Yardımcısı Adayı Tim Walz ile eşi sahneye çıkarak kongreyi sonlandırdı. Böylece Demokrat Parti, 2024 Başkanlık seçimleri için resmi olarak Kamala Harris'i aday gösterdi.

Muhabir: Haber Bülteni