Yunanistan’ın Kavala kentinde, Pangeo Dağı’nda 22 Ağustos’ta başlayan orman yangını, zorlu coğrafi şartlar nedeniyle yedinci gününde de devam ediyor. Yangının, ulaşılması zor bir noktada başlaması, kontrol altına alınmasını güçleştiriyor. Yunan basınında yer alan haberlere göre, yangın bölgesine 280 itfaiyeci, 46 itfaiye aracı, 3 helikopter ve 3 uçak yönlendirilmesine rağmen yangın hala kontrol altına alınamadı.

25 yıllık bal: Görenler inanamadı! Hiç bozulmamış 25 yıllık bal: Görenler inanamadı! Hiç bozulmamış

Yangının şu ana kadar yaklaşık 13 bin dönümlük ormanlık alanı küle çevirdiği belirtilirken, yetkililer yangının daha fazla alana yayılmasını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak zorlu arazi koşulları ve rüzgarın etkisi, müdahaleyi zorlaştırıyor.

Birçok Bölgede 'Sarı Alarm' Verildi

Yangın riski, sadece Kavala bölgesiyle sınırlı değil. Yunanistan genelinde sıcaklıkların artması ve rüzgarın etkisiyle birçok bölgede yangın riski yükselmiş durumda. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı, yangın riskinin yüksek olduğu bölgelerde 'sarı alarm' (kategori 3) verdi. Bu bölgeler arasında Attiki, Eğriboz, Etoloakarnania, Korint, Argolis, Lakonia, İlia, Meriç, Rodop, Taşoz, Halkidiki, Girit ve Kuzey Ege Adaları yer alıyor.

Yunan yetkililer, halkı dikkatli olmaları ve yangın riskine karşı tedbirli olmaları konusunda uyarırken, yangının kontrol altına alınması için yoğun çalışmalar devam ediyor.

Muhabir: Haber Bülteni