Kiracılar ve ev sahipleri yüzde 25 kira artış sınırının kalkacağı tarihi beklemeye başladı. konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son durumu değerlendirdi. Peki, yüzde 25 kira artışı uzatılacak mı? Kira Artış Sınırı Ne Zaman Bitiyor? İşte, merak edilen soruların yanıtları...

Türk Borçlar Kanunu’na 8 Haziran 2022’de eklenen geçici madde ile konut kiralarına yüzde 25 kira artış sınırı getirilmişti. Bu düzenleme, konut kiracılarını korumak amacıyla 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Bu süre zarfında konut kira artış oranının tavanı yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Ancak 1 Temmuz 2024 itibariyle bu sınırlamanın kalkması bekleniyor. Düzenleme değiştiği takdirde kira artışları, 12 aylık enflasyon ortalaması hesabına göre yapılacak.

MEHMET ŞİMŞEK: ÇOK BÜYÜK İHTİMALLE DEVAM ETMEZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'de katıldığı bir programda ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep görmediğini belirterek, "Kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep görmüyorum, çok büyük ihtimalle devam etmez. Kredi fiyatlamasına da müdahale edilmemesi gerekiyor," ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, kira artış sınırının 1 Temmuz 2024’ten sonra kaldırılacağı yönündeki beklentileri güçlendirdi.

Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti

KİRADA YÜZDE 25 ZAM SINIRI NE ZAMAN BİTİYOR?

Kirada yüzde 25 zam sınırlaması, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu tarih itibariyle, kontrat süresi dolan konut kiracıları, TÜFE rakamlarına bağlı kalmaksızın ev sahiplerine haziran ayında da yüzde 25 zam yapabilecekler. Ancak, 1 Temmuz 2024’ten sonra bu sınırlamanın kaldırılmasıyla birlikte, kira artışlarının 12 aylık enflasyon ortalamasına göre yapılması bekleniyor.

Muhabir: Haber Bülteni