Olay, 28 Ağustos 2024 sabahı saat 08:30 sıralarında, Bornova Merkez Mahallesi'nde bulunan dağlık alanda gerçekleşti. İnşaat işçisi Vesim Şimşek (45), karısı Naciye Şimşek'in 3 ay önce kendisinden boşanma kararı almasının ardından bunalıma girdi. Şimşek, bu sabah saatlerinde çocukları Ceylin (2), Cemre (4), Nira (14) ve Hira Nur'u (11) alarak evden çıktı. "Sizi annenize götüreceğim" diyerek, oturdukları mahallenin yakınındaki dağlık alana götüren Şimşek, burada yanındaki tabancayı çıkararak çocuklarına ateş açtı. Çocuklar vücuduna isabet eden mermilerle yere yığılırken, 11 yaşındaki Hira Nur yaralı olarak kaçmaya başladı. Baba Vesim Şimşek, son olarak kendisine de ateş ederek yere yığıldı. Hira Nur, durumu yakınlarına bildirdi.

Acil Müdahale ve Sonuçlar

Hira Nur'un ihbarı üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan bildirimin ardından, bölgeye polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerde, 3 çocuğun cansız bedeni bulundu. Vesim Şimşek ve yaralı olarak kurtulan Hira Nur, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Hira Nur'un sağlık durumunun da kötü olduğu öğrenildi.

Şok Edici Anlar: 3 Bin Beygirlik Motor Gösteri Sırasında Patladı, İçindekiler Son Anda Kurtuldu Şok Edici Anlar: 3 Bin Beygirlik Motor Gösteri Sırasında Patladı, İçindekiler Son Anda Kurtuldu

Şimşek'in İş Geçmişi ve Sağlık Durumu

Vesim Şimşek'in, bir kimya fabrikasında işçi olarak çalıştığı ve iş yerinde geçirdiği kazada sol gözünde görme kaybı yaşadığı belirtildi. İş yerinde tedavi desteği aldığı ve ücretli izinde olduğu kaydedildi. Şimşek'in asıl mesleğinin ise inşaat ustalığı olduğu öğrenildi.

Köfte Ekmekli Hatıra Fotoğrafı

Olaydan iki gün önce Vesim Şimşek'in çocuklarına köfte ekmek aldığı ve birlikte yemek yerken çektirdikleri hatıra fotoğrafı, olayın ardından ortaya çıktı. Çocukların köfte ekmeği çok sevdiği biliniyor ve bu özel yemeğin, çocukları memnun etmek amacıyla eve getirilip hatıra fotoğrafı çekilmesi, ailenin son anlarının ne kadar değerli olduğunu gözler önüne serdi.

Sonuç olarak, İzmir'de yaşanan bu trajik olay, Vesim Şimşek'in çocuklarıyla geçirdiği son anları ve yaşanan üzücü gelişmeleri bir kez daha gündeme getirdi.

Muhabir: Haber Bülteni