Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde tercihleriyle siyasi arenada belirleyici rol oynayan Sinan Oğan, Türkiye İttifakı Partisi'nin Mersin il başkanlığı açılışında, 2028 yılında sağın ortak cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu. Etkinlikte sadece 48 kişiye hitap eden Oğan, 2023'teki Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Genel Seçimlerde Cumhur İttifakı’nı seçmesinin nedenini ise "2023 seçimlerinde Altılı Masa'nın adayını cumhurbaşkanı seçseydik, Türkiye ekonomisi büyük bir krizle karşılaşacaktı" sözleriyle açıkladı.

Kendisini destekleyen seçmenlerin tepkisini toplamayı başaran Oğan, 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turuna kalmasında ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesinde kritik bir rol oynadığını belirtti. Mersin'deki konuşmasında, "Biz ikinci turda hangi adayı destekleyeceğimize karar vermeden önce, seçimlerin ikinci tura kalacağını, seçimlerde Türk milliyetçilerinin kilit pozisyonunda olacağını, seçimlerde HDP'yi kilit olmaktan çıkaracağımızı ve seçimlerin merkezine Türk milliyetçilerini oturtacağımızı, seçimlerin ikinci turunda Türk milliyetçileri kimi desteklerse onun kazanacağı sözünü vermiştik." dedi.

ALTILI MASA'NIN KRİZ YARATACAĞINI SAVUNDU

Açılışa katılan sınırlı sayıdaki katılımcıya hitap eden Oğan, "Altılı Masa adayını cumhurbaşkanı seçtirseydik Türk ekonomisinde kriz olacaktı." dedi. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden detaylar paylaşarak, şu ifadeleri aktardı:

"Millet İttifakı parlamento çoğunluğunu kazanamamış ve seçimlerin ilk turunda da mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4-5 puan gerisinde kalmıştı. Kılıçdaroğlu ile masaya oturduk kendisine şu soruyu sordum: Kılıçdaroğlu, siz parlamentoda çoğunluğu beklentilerin aksine kazanamadınız. Peki, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sizi desteklediğimiz takdirde sizin cumhurbaşkanı olmanız durumunda parlamentoyla nasıl çalışacaksınız? Sizin gönderdiğiniz karar ve kararnameler parlamentodaki Cumhur İttifakı çoğunluğuyla geri geldiğinde ne yapacaksınız? Ülke ekonomisi son 3 senedir 2023'te ifade etmiştim bunu, kötü yönetiliyordu ve maalesef ki ekonomimiz oldukça kırılgan bir noktadaydı. Siz ülkenin bir krize girmesini, parlamento ve Cumhurbaşkanlığı çatışmasıyla ülkede oluşacak bir krizi nasıl önleyeceksiniz? dediğimde, 'Bunu önlemek maalesef ki mümkün olmayacak' dedi. 'Peki çözümünüz nedir?' dediğimde, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde ülkeyi yeniden seçime götüreceğini ifade etti."

2028 İÇİN ADAY OLACAĞINI AÇIKLADI

Sinan Oğan, 2028'de sağın ortak adayı olma hedefini şu sözlerle dile getirdi:

BBP lideri Destici'den muhalefete vergi çıkışı: "Vermezsen sonun Suriye gibi olur" BBP lideri Destici'den muhalefete vergi çıkışı: "Vermezsen sonun Suriye gibi olur"
"İnşallah 2028'de sağın ortak adayı olacağım. Türk sağını birleştiren bir lider olarak Türkiye'yi yönetecek bir isim olma hedefim var"

Muhabir: Haber Bülteni