Mansur Yavaş ve ekibi, 2019'da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni devralarak göreve başladı. Mevcut projelerin hayata geçirilemediği yönünde eleştiriler devam ederken, yeni bir skandal iddia ortaya atıldı. Öne sürülen iddialara göre; belediyenin artan borçlarını ödemek için çözüm arayan yönetim, Atatürk Orman Çiftliği'ni satışa çıkarma kararı aldı.

İDDİALAR TURGUT ALTINOK’UN O SÖZLERİNİ AKILLARA GETİRDİ

31 Mart seçimlerinden önce Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Turgut Altınok, Mansur Yavaş döneminde şeffaf yönetim eksikliği olduğunu ifade etmişti. Altınok, Yavaş'ın yönettiği bütçenin büyük bir kısmının nereye harcandığının açıklanmadığını belirterek, sosyal yardımların yüzde 8'den yüzde 4'e düşürüldüğünü öne sürmüştü. Ayrıca, Yavaş'ın yönetimindeki belediyenin milyar dolarlık gayrimenkul satışları yaptığına dikkat çeken Altınok, şu sözleri aktarmıştı:

Özgür Özel'den hükümete Hitler göndermesi: "Tehlike büyük, İsrail gelecek" diyerek cebinize el atıyorlar Özgür Özel'den hükümete Hitler göndermesi: "Tehlike büyük, İsrail gelecek" diyerek cebinize el atıyorlar
"Ankaralının yüzde 96 bütçesi de yok. Yani bu kaynaklar nereye gitti? Büyükşehir belediye başkanının açıklaması lazım." demişti. Altınok ayrıca Mansur Yavaş'ın milyar dolarlık gayrimenkul satışı yaptığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: "Şu ana kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu zamana kadar sattığı gayrimenkul 8 milyar liralık. Bunu enflasyona sari, dolar euroya çarparsan 15 milyarlık bir gayrimenkul satmış oldu. Yani bu yıl değeri ile söylüyorum. Ankara'da 8 milyar liralık bir iş yok, 15 milyar liralık da bir iş yok."

PRİM BORÇLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP'li belediyelerin prim borçlarının ciddi boyutlara ulaştığını belirtmişti. Bakan Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin prim borcunun son 5 yılda 20 katına çıktığını ve belediyenin iflas durumunda olduğunu ifade etti. SGK'ya en borçlu belediyeler arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de bulunduğunu belirten Işıkhan, borcun 200 milyondan 4,5 milyar liraya çıktığını söyleyerek şu ifadeleri aktarmıştı:

"Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını devlete ödemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç, bugün 4,5 milyar düzeyinde olmuştur. Ankara Büyükşehir Belediyesinin prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de aynı durumda."

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'NİN SATIŞI TEPKİ ÇEKTİ

İddialara göre Ankara Büyükşehir Belediyesi, borçları ödemek için son çare olarak Atatürk Orman Çiftliği arazisini satışa çıkarmaya karar verdi. Bu karar, sosyal medyada büyük tepki topladı. Belediyecilikte ve siyasette Atatürkçülük ilkesini benimseyen Mansur Yavaş'ın bu duruma nasıl bir açıklama getireceği ise merak konusu oldu.

Muhabir: Haber Bülteni