Alpay Özalan hakkında bomba iddia: Bakanlık verilecek! Alpay Özalan hakkında bomba iddia: Bakanlık verilecek!

Pendik Belediyesi, 2021 yılından itibaren belediye binası inşası için üç ayrı ihale düzenledi. İlk ihale 136 milyon 250 bin TL ile sonuçlanırken, 2023 yılında yapılan ikinci ihale ise 289 milyon TL'lik bir anlaşma ile tamamlandı. Ancak, 10 Ekim 2024 tarihinde yapılan üçüncü ihalenin sonucu henüz açıklanmış değil. Belediyenin hedefi, binayı 2025 yılında tamamlamak. Ancak toplam maliyetin 1 milyar TL'ye ulaşması tepkilere neden oldu.

CHP'li Meclis Üyesinden Sert Tepki

Pendik Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Avukat Onur Uğurdan, projenin maliyetinin sürekli artmasını ve gecikmeleri eleştirdi. Uğurdan, “Yeni belediye binasının yapım süreci ve maliyetleri tam anlamıyla bir skandaldır.” diyerek, projenin 2021 yılında 136 milyon TL bedelle ihaleye çıkarıldığını ancak yüklenici firmanın işi tamamlayamaması üzerine ihale sürecinin feshedildiğini hatırlattı. Sonrasında ise projenin belediyenin kendi iştiraki olan Penyapsan'a devredildiğini ve maliyetin 289 milyon TL'ye çıktığını belirten Uğurdan, 2025 yılına kadar sürecek bu projede toplam maliyetin 1 milyar TL'yi bulacağını ifade etti.

"İsraf Belediyeciliğinin Bir Örneği"

Uğurdan, projede şeffaflık ve hesap verebilirliğin bulunmadığını vurgulayarak, bu durumun kamu kaynaklarının israf edildiğini gösterdiğini söyledi. Uğurdan, “Pendik gibi sosyo-ekonomik seviyesi düşük, nüfusu yüksek olan bir ilçe için tabiri caizse bir saray inşa etmek açık ve net şekilde israf belediyeciliğinin bir örneğidir.” dedi. Belediyenin finansal yönetimindeki eksikliklerin halktan kopuk olduğunu belirten Uğurdan, “Özellikle emeklilerimiz ve öğrenci kardeşlerimiz için bir çok faydalı yatırımlar yapılabilecekken bu denli bir mega bütçeyi binaya harcamak halktan kopukluğun en büyük göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

"Halktan Kopuk Bir Proje"

Son yerel seçim kampanyalarını da eleştiren Uğurdan, belediyenin halkla temas kurmaktan kaçındığını belirtti. "Pendik’te pazarlara dahi inemediler, halkla bir araya gelmekten imtina ettiler." diyen Uğurdan, bu durumun proje için harcanan bütçenin halktan kopukluğun bir göstergesi olduğunu savundu. "Dolayısıyla biz bu sözde itibardan tasarruf olmaz yaklaşımına karşıyız." diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haber Merkezi