Sosyal medya hesabı  X üzerinden yaptığı açıklamada, Cinisli, İYİ Parti'nin hedefleri ve politikalarına artık güven duyamadığı için bu kararı aldığını belirtti.

İstifa açıklamasında Cinisli, "İYİ Parti’nin kurucularından biri olmanın hayatındaki en onurlu unvanlardan biri olduğunu" ifade ederken, partinin büyüme arzusu ve politik hedeflerine kefil olamayacağını vurguladı. Büyük bir üzüntüyle partiden ayrıldığını belirten Cinisli, Erzurum'daki seçmenlerine ve tüm Türkiye'deki vatandaşlara teşekkürlerini sundu.

Cinisli'nin istifa açıklaması şöyle:

Hayatımda aileme onurla miras bırakacağım en anlamlı ünvan, Cumhuriyet tarihinin en baskıcı zamanında binlerce vatanseverin büyük emekleri olan, milyonlarca vatandaşımızın desteğini ve güvenini kazanmış İYİ Partimizin kuruculuğudur. Bugün ise maalesef Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu Bey’in şahsından bağımsız olarak partimin büyüme isteğine, ülküsüne, politik niyetine ve hedefine kefil olamıyorum. Gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti’mden büyük üzüntüyle istifa ettiğimi bilgilerinize sunarım. Tüm değerli partili kardeşlerime, oylarıyla beni şereflendiren Erzurumlu kıymetli hemşehrilerime, Türkiye’nin her yerinden içten ilgilerini hiçbir zaman esirgemeyen aziz vatandaşlarıma gönülden şükranlarımı sunarım. Ülke hepimizin Allah’a emanet olun.

NACİ CİNİSLİ KİMDİR?

Muhammet Naci Cinisli, 1969 yılında İstanbul'da doğmuş bir Türk siyasetçi ve işletmecidir. TBMM 27. dönem İYİ Parti Erzurum milletvekili olarak görev yapmıştır. Eğitim hayatına Feyziye Mekteplerinde başlayan Cinisli, ortaöğrenimini Avusturya Erkek Lisesinde tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için Avusturya'nın başkenti Viyana'ya giden Cinisli, Viyana Ekonomi Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti'den Erzurum milletvekili olarak seçilen Cinisli, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda üye olarak görev yapmıştır. Hem İngilizce hem de Almanca bilen Cinisli, evli ve iki çocuk babasıdır.

Alpay Özalan hakkında bomba iddia: Bakanlık verilecek! Alpay Özalan hakkında bomba iddia: Bakanlık verilecek!

Kaynak: Haber Merkezi