MEHMET ŞİMŞEK’İN EKONOMİ POLİTİKASI AK PARTİ’YE OY KAYBETTİRİYOR

Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başladığından bu yana uyguladığı ekonomi politikaları ile parti içinde bazı eleştiriler almış durumda. AK Parti’de ekonomi politikalarında değişiklik isteyen bir kesimin olduğu biliniyor. Özellikle, parti içinde Şimşek’in uygulamalarının oy kaybına neden olduğu yönünde görüşler dile getiriliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÖREVDEN ALMAYI DÜŞÜNDÜ

Cüneyt Özdemir, Youtube kanalındaki yayınında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şimşek’i görevden almayı düşündüğünü açıkladı. Özdemir, iki güvenilir kaynağından aldığı kulis bilgisini paylaşarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın bir danışmanı ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Erdoğan’ın, Şimşek’in politikalarının AK Parti’ye oy kaybettirdiğini düşündüğünü söylediği belirtildi. Cumhurbaşkanı’nın, “Mehmet Şimşek bir politika uyguluyor ama bu bize oy kaybettiriyor. Ben de siyasetten anlıyorum, bu böyle devam etmez” dediği ifade ediliyor.

DANIŞMANIN ORUÇ ÖRNEĞİ ERDOĞAN’I İKNA ETTİ

Erdoğan’ın bu sözleri üzerine, yakın danışmanlarından birinin ilginç bir metaforla durumu açıklamaya çalıştığı belirtiliyor. Danışman, “Sabah kalktık niyet ettik, oruç tuttuk. İftara yarım saat kala siz diyorsunuz ki orucu bozalım. Tamam bozalım, ama bunun bir de 61 gün telafisi var” şeklinde bir benzetme yaparak, Şimşek’in başlattığı ekonomi politikasını yarıda bırakmanın büyük bir bedeli olacağına dikkat çekmiş. Bu metaforun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şimşek’i görevden almaktan vazgeçtiği iddia edilyor.

ABD başkanlık seçimleri: Kim önde? Trump mı, Harris mi? ABD başkanlık seçimleri: Kim önde? Trump mı, Harris mi?

OLAY SON 1 AY İÇİNDE YAŞANDI

Cüneyt Özdemir, bu olayın son bir ay içinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaşandığını belirtiyor. Özdemir, doğruluğuna inandığı iki kaynaktan aldığı bu bilgiyi paylaşarak, Erdoğan’ın danışmanının etkili açıklamaları sayesinde Mehmet Şimşek’in görevde kalmaya devam ettiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi