Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?

Ayşe Acar'ın kim olduğu merak ediliyor. Kullanıcılar, Ayşe Acar'ın hayatı ve kariyeri hakkında araştırmalar yapıyor. Peki, Ayşe Acar kimdir? İşte tüm detaylar...

Ayşe Acar Kimdir?

Ayşe Acar, bilimkurgu ve fantastik kurgu yazarı olarak tanınmaktadır. Sahada farklı inanç grupları üzerine çalışmış olan Acar, Anadolu’da anlatılan dinî geleneklerin sembolik hikâyelerini ve mitolojik söylenceleri eserlerinde harmanlamıştır.

Ayşe Acar Eserleri

Ayşe Acar, tasavvuf edebiyatının modern fantastik edebiyata uyarlanması üzerine yurtiçi ve yurtdışında yaptığı konuşmalarla dikkat çekmektedir. Acar’ın yayımlanmış romanları arasında şunlar bulunmaktadır:

Bay Binet Yeşil Adam Bayan Nima (Yüzyıl serisi) Mr. Binet (Yüzyıl serisinin ilk romanı İngiltere’de de yayınlandı) Kırklar Meclisi Hünkâr Bektaş Dört Kapı – Hacı Bektaş-ı Veli

Ayşe Acar Felsefe

Felsefe lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde tamamlayan Ayşe Acar, yüksek lisans tezini ise Bilgi Üniversitesi Felsefe ve Toplumsal Düşünce Bölümü’nde "İnsan ve Yapay Zekâ’da Otonomi" başlığıyla tamamlamıştır. Bu tezde Kant felsefesi üzerinden yürütülen yapay zeka çalışmalarını incelemiştir.

Ayşe Acar Yapay Zeka

Acar, Kantian Machine (Kant Makinesi) olarak bilinen yapay zeka çalışmalarını Türkiye’de gündeme getiren ilk kişi olmuştur. Felsefe ve teknoloji içerikli yazıları çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmaya devam etmektedir.

Muhabir: Haber Bülteni