WhatsApp’tan Kullanıcıları Sevindirecek Yeni Özellik: Bilinmeyen Hesaplardan Gelen Mesajlar Engellenecek WhatsApp’tan Kullanıcıları Sevindirecek Yeni Özellik: Bilinmeyen Hesaplardan Gelen Mesajlar Engellenecek

Bilkent CYBERPARK, Türkiye’nin en büyük teknoparklarından biri olan ve 20 yıllık kuluçka tecrübesine sahip bir kuruluş olarak, "CyberCulture: Dijital Kültürel Girişimcilik Kuluçka Merkezi Projesi"ni başlattı. Bu proje ile Türkiye’de ilk defa bir teknoloji geliştirme bölgesi içinde dijital kültürel girişimciliği desteklemeyi amaçlayan bir kuluçka merkezi kuruldu. Kültür ve sanat alanındaki girişimcilik deneyimini teknoloji alanına aktaran merkez, gençlerin doğru iş modelleriyle dijital kültürel ürünlerini uluslararası arenalarda sergilemelerine olanak sağlıyor. 

Proje kapsamında üçüncü grup girişimciler, Bilkent CYBERPARK tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla gerçekleştirilen "Gelecek Gençlerin" destek programı çerçevesinde eğitimlerine devam ediyor. İş Fikri ve İş Modeli Geliştirme Eğitimi ile Dijital Kültürel Girişimcilik Eğitimi alan girişimciler, fikirlerini iş dünyasına dönüştürme ve dijital trendleri takip eden uygulama yöntemlerini öğreniyorlar. Katılımcılar, ilerleyen süreçte İş Planı Eğitimi ve Uluslararası Dijital Kültürel Girişimcilik Eğitimleri’ne katılarak çalışmalarını uluslararası düzeye taşıyacaklarına dair planlar yapıyorlar. CyberCulture projesi, gençlerin dijital dünyadaki potansiyelini keşfetmelerine ve küresel çapta başarıya ulaşmalarına destek olmayı hedefliyor. 

Eğitimler devam ediyor 

Bilkent CYBERPARK tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla “Gelecek Gençlerin” destek programı kapsamında hayata geçirilen “CyberCulture, Dijital Kültürel Girişimcilik Kuluçka Merkezi Projesi” üçüncü grup girişimcileri İş Fikri ve İş Modeli Geliştirme Eğitimi ve Dijital Kültürel Girişimcilik Eğitimi ile fikirlerini iş modeline dönüştürme ve dijital alanda trend olan uygulama methodlarıyla ilgili kendilerini geliştirme fırsatına sahip oldu. 

Girişimciler program devamında İş Planı Eğitimi ve Uluslararası Dijital Kültürel Girişimcilik Eğitimleri’ne katılım göstererek çalışmalarına devam edecekler. 
 

Muhabir: Cansel Yıldız