Ünlü jeolog Celal Şengör'ün eşinin kim olduğu merak konusu oldu. "Celal Şengör'ün eşi Oya Maltepe kimdir? Oya Maltepe'nin mesleği ne?" ve daha birçok soru arama motorlarını meşgul ediyor. İşte merak edilen tüm detaylar ve sorularınızın cevapları...

Oya Maltepe Kimdir? Oya Şengör Kimdir?

Oya Maltepe, ünlü jeolog Celal Şengör'ün eşi olarak tanınmasının yanı sıra, jeoloji alanına yaptığı katkılarla da bilinen bir yazardır. Oya Şengör, tıpkı eşi gibi Türkiye’nin saygın isimleri arasında bulunmaktadır.

Oya Şengör Hangi Bölümden Mezun?

İstanbul Üniversitesi jeoloji mühendisliği bölümünden mezun olan Oya Şengör, yüksek lisansını başarıyla tamamlamış ve doktorasını İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yapmıştır. Akademik kariyerinin yanı sıra birçok ulusal ve uluslararası projede yer alarak adını duyurmuştur.

Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?

Celal Şengör Eşi Kaç Yaşında?

1958 doğumlu olan Oya Maltepe, günümüz itibarıyla 66 yaşındadır. İstanbul’da doğup büyüyen Oya Şengör'ün aslen nereli olduğu hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

Celal Şengör'ün Eşi Ne İş Yapıyor?

Oya Maltepe, ülkemizde tanınmış yazarlardan biridir ve yer bilimi alanında önemli eserler vermiştir. 2022 yılına kadar İstanbul Teknik Üniversitesi jeoloji anabilim dalında profesör olarak görev yapmış ve emekli olmuştur. Görevi boyunca yaptığı çalışmalarla birçok ödül almıştır.

Gezi, turizm ve şehir rehberi gibi konularda eserler kaleme almış olan Oya Şengör'ün en bilinen eseri "İstanbul Balkonları"dır.

Celal Şengör'ün Çocuğu Var mı?

Celal Şengör ve Oya Maltepe 1986 yılında evlenmişlerdir. Üç yıl sonra, 1989 yılında çiftin çocukları Asım Şengör dünyaya gelmiştir. Özel hayatları da sıklıkla merak konusu olmaktadır.

Muhabir: Haber Bülteni