CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan İl Başkanları ve Parti Meclisi (PM), partinin tüzüğünü değiştirmek ve yeni program çalışmaları yapmak üzere 6-9 Eylül tarihlerinde olağanüstü tüzük kurultayının yapılması kararını oybirliğiyle aldı.

Kurultay Programı ve Hazırlıkları

Kurultayın sembolik açılışı 4 Eylül'de Sivas'ta gerçekleştirilecek. Sivas Kongresi'nin 105. yıldönümünde, Parti Meclisi, Meclis Grubu ve İl Başkanları Sivas'ta bir araya gelecek. Resmi kurultay ise 6 Eylül'de Ankara'da başlayacak ve 9 Eylül'e kadar devam edecek. Bu süreçte tüzük değişiklikleri, seçim beyannamesi ve yeni parti programı üzerine çalışmalar yapılacak. 5 Eylül'de 81 ilden temsilciler, parlamento grubundan ve genel merkezden yetkililer ile teknik destek sağlayacak hukukçular ve dil bilimcilerden oluşan 90 kişilik bir tüzük komisyonu kurulacak.

Cuma günü dizilerine dayanamadı! Kötü Kan dizisi veda ediyor Cuma günü dizilerine dayanamadı! Kötü Kan dizisi veda ediyor

Toplantıda Ele Alınan Konular ve Kararlar

Toplantıda ayrıca Hatay Milletvekili Can Atalay'ın durumuna ilişkin olarak, TBMM'nin 14 Ağustos'ta olağanüstü toplanması için CHP Meclis Grubu'na görev verildi. Meclis toplantısı için gerekli imzaların toplanması amacıyla diğer siyasi partilerle de temas kurulacak.

Toplantıda, CHP'nin daha katılımcı ve demokratik bir yapıya kavuşması amacıyla tüzük kurultayında önerilecek değişiklikler tartışıldı. Genel Başkan Özgür Özel, yeni tüzüğün partinin örgüt yapısını daha demokratik hale getireceğini ve tüm üyelerin sürece dahil edilmesi için dijital demokrasinin önemini vurguladı. Ayrıca, parti politikalarının belirlenmesinde veri analizi ve halkın nabzını tutan anketlerin daha fazla kullanılacağı ifade edildi. Özel, partinin araştırma ve analizlere dayalı politik stratejiler geliştireceğini belirterek, bu alanda enerji ve bütçe ayıracaklarını dile getirdi.

Belediyelerin Karnesi ve Diğer Konular Neler?

Toplantıda, önümüzdeki süreçte belediyelerin performanslarının genel merkeze sunulacağı ve değerlendirilmesinin yapılacağı da konuşuldu. Ayrıca, parti içi seçimlerde önseçim uygulamaları, kadın ve gençlik kolları başkanlarının seçimlerinde parti organlarıyla işbirliği, parti yönetimi için dönem sınırlamaları ve Parti Meclisi üye sayısının arttırılması gibi konular da il başkanları tarafından gündeme getirildi.

Muhabir: Haber Bülteni