CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“CHP’DEN GELDİĞİ İÇİN REDDETMENİN MARİFET OLDUĞUNU MU DÜŞÜNÜYOR?”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü olarak kabul ettiğini hatırlatan Günaydın, bu bağlamda, Türkiye'de de 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü" olarak kabul edilmesi için kanun teklifi verdiklerini açıkladı. Günaydın, AK Parti'nin ise "Temmuzda genel görüşme yapalım" yanıtını verdiğini ve bu görüşmede AK Parti'nin Srebrenitsa'daki olayları tartışma niyetinde olup olmadığını sorguladı. Günaydın, konuya ilişkin şu ifadeleri aktardı:

"Bu genel görüşmede AK Parti Srebrenitsa'da 1995'te ortaya çıkan durumun bir katliam ve soykırım olup olmadığını mı tartışacak; yoksa bu kanun teklifi CHP'den geldiği için reddetmenin, komisyona havale etmenin, zamana yaymanın bir marifet olduğunu mu düşünüyor?"

POLİS İNTİHARLARINA DA DEĞİNDİ

Günaydın, polis intiharlarının araştırılması yönündeki önerilerine iktidarın destek vermediğini söyleyerek, bu intiharların çözülemeyen bir sorun olarak devam ettiğini belirtti. Ayrıca, emeklilik mitingi düzenlediklerini ve gelecek pazar günü Rize'de çay üreticilerinin mitingini yapacaklarını ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Fatih Altaylı arasında gerilim tırmanıyor! Kemal Kılıçdaroğlu ve Fatih Altaylı arasında gerilim tırmanıyor!

“BUĞDAY UCUZA KAPATILIYOR”

Gökhan Günaydın; çay fiyatının bu yıl 17 lira olarak açıklandığını, ancak ÇAYKUR'un kota uygulaması nedeniyle üreticinin ürününü özel sektöre 14 liraya satmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Günaydın, buğday hasadının başladığını ancak buğday alım fiyatının henüz ilan edilmediğini ve bu nedenle buğdayın ucuza kapatıldığını savundu.

“YOKSA BAŞKA ÜLKELER ÜZERİNDEN FAALİYETLERE DEVAM MI EDİYIRSUNUZ?

İsrail'in saldırıları konusuna da değinen Günaydın, 7 Ekim'den bu yana 36 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve Türkiye'nin bu duruma altı ay sonra ticari yasaklar koyarak yanıt verdiğini söyledi. Günaydın, "7 Ekim'den sonra 6 ay, 7 ay niye bekledin? Bu konudaki haklı eleştirilere niye iftira dedin? Acaba bu ürünlerin tamamı gerçekten ticari yasak kapsamına girmiş midir, yoksa başka ülkeler üzerinden faaliyetlere devam ediyor musunuz? Çok yakında bunların da ipuçlarını ortaya koyacağız." diyerek eleştirilerini dile getirdi.

“UYUTACAĞIM DİYEREK BU SORUNU ÇÖZEMEZSİNİZ”

Günaydın, sahipsiz hayvanlar için ne kadar barınak yapılacağını, bunların bakım masraflarının nasıl karşılanacağını da sorguladı ve şu değerlendirmede bulundu:

"Bunun asla bir canlının hayatına kıyacak, itlaf edilmeyi 'uyutma' gibi yumuşak sözcüklerle geçiştirecek bir anlayışla olmasına kesinlikle karşıyız. Yapılması gereken, ilgili mevzuatta temel düzenlemeler yapmak, kısırlaştırma işlemlerini hem kamu hem özel sektör aracılığıyla etkin bir şekilde ortaya koymak, bunun için gerekli finansmanı sağlamak ve bu bağlamda sorunu bir zaman dilimi içerisinde hafifletmek ve yok etmek. Siz '4 milyon hayvanı tümüyle bir anda barınaklara toplayacağım, bir ay içerisinde sahiplenilmezse uyutacağım' diyerek bu sorunu çözemezsiniz. Türkiye'de hiç kimse buna izin vermez."

“O SÜRECİN NASIL KÖTÜ YÖNETİLDİĞİ KANITLANMIŞ DURUMDADIR”

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları hakkında konuşan Günaydın, Kılıçdaroğlu’nun “hançer” göndermesine de değinerek şöyle dedi:

"O sürecin nasıl kötü yönetildiği, bir yıl sonraki yerel seçim sürecinde elde ettiğimiz başarıyla adeta kanıtlanmış durumdadır. CHP'de hiç kimse birbirini hançerlemez, hançerlemedi bugüne kadar. CHP, yoldaşlık ilkesiyle hayatına devam eden bir siyasal partidir." 

“GÖREVDEN ALINMA ZAMANI MANİDAR"

MHP'de Olcay Kılavuz'un görevden alınmasıyla ilgili olarak, bu durumun zamanlamasının “manidar” olduğunu ifade eden Günaydın, Kılavuz'un bir televizyon kanalında yaptığı açıklamanın ardından görevden alındığını vurguladı. Ayrıca, Sinan Ateş davasının açıklığa kavuşturulmadan Türkiye'nin demokratik bir düzene geçmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Muhabir: Haber Bülteni