Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 25 Ekim 2024 tarihinde Ziraat Bankası Ana Salon'da düzenleyeceği "Birleşmiş Milletler Özel Konseri" ile müzikseverleri bir araya getirecek. Konser, dünyaca ünlü şef Andreas Ottensamer’in yönetiminde gerçekleşecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Yapracık Mahallesi'ne yeni Sosyal Yaşam Merkezi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Yapracık Mahallesi'ne yeni Sosyal Yaşam Merkezi

Almanya'da doğmuş olan Ottensamer, Berlin Filarmoni Orkestrası’nın 1. klarinetçisi olarak tanınmakta. Kendisi, kariyeri boyunca birçok prestijli orkestrayı yönetmiş ve uluslararası alanda birçok ödül kazanmış bir sanatçı. Bu konserde, genç yaşına rağmen, Kraliyet Filarmoni Orkestrası, St. Petersburg ve RTE Ulusal Senfoni Orkestrası gibi dünyanın önde gelen orkestralarında yer almış solist Ellinor D’Melon, 1743 yapımı Giovanni Battista Guadagnini kemanı ile sahne alacak.

Konserde Franz Liszt’in 2 Numaralı Macar Rapsodisi, İspanyol besteci Pablo de Sarasate’nin ünlü eseri "Zigeunerweisen" (Çingene Havaları) ve Carmen Fantezi’sinin ardından Antonín Dvorak’ın 7 Numaralı Re minör Senfonisi gibi eserler dinleyicilerin beğenisine sunulacak. Liszt’in etkileyici melodileri ve Sarasate’nin virtüözlüğü, konserin zengin içeriğini oluşturacakken, Dvorak’ın senfonisi ise dinleyicilere duygusal bir derinlik katacak.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat