Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü Damien Comolli'nin kim olduğu ve kaç yaşında olduğu araştırılıyor. Comolli, kariyeri boyunca Monaco, Saint-Etienne, Arsenal, Tottenham Hotspur, Liverpool ve Fenerbahçe gibi önemli kulüplerde görev yapmıştır. Peki, Damien Comolli kimdir? Damien Comolli kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

Damien Comolli Kaç Yaşında ve Nereli?

Damien Comolli, 13 Aralık 1972 yılında Fransa'nın Béziers kentinde doğdu.

Damien Comolli Kimdir? 

Fransız futbol insanı olan Comolli, 20 Temmuz 2020'den beri Ligue 2 kulübü Toulouse'un kulüp başkanlığı görevini yürütmektedir. Gençlik yıllarında Monaco'da futbol oynayan Comolli, Monaco'nun altyapı takımında teknik direktörlük yaparak eyalet bazında şampiyonluk elde etti. 1995 yılında hukuk fakültesinden mezun olup aynı yıl teknik direktörlük lisansı da aldı.

Daha önce antrenörlük, gözlemcilik ve sportif direktörlük görevlerinde bulunmuştur. Monaco, Saint-Étienne, Arsenal, Tottenham Hotspur, Liverpool ve Fenerbahçe takımlarında çalışmıştır. İyi derecede İngilizce, İspanyolca ve Fransızca bilmektedir.

Arsenal Yılları

1997 yılında Arsenal'da göreve başlayan Comolli, burada scout olarak görev yaptığı 7 yıl boyunca Kolo Toure, Gael Clichy, Thierry Henry ve Robert Pires gibi isimleri keşfetmiştir.

Saint-Étienne Dönemi

2004-05 yılları arasında sportif direktörlük yaptığı Saint-Étienne'de, başarılı bir dönem geçirerek takımın ligi 6. sırada tamamlamasını sağladı. Coupe de France'da da yarı finale kalmayı başardı.

Ali Haydar Öztürk hayatını kaybetti! Ali Haydar Öztürk kimdir? Ali Haydar Öztürk hayatını kaybetti! Ali Haydar Öztürk kimdir?

Tottenham Hotspur Başarıları

2005 yılında Tottenham Hotspur'un sportif direktörü olan Comolli, burada Gareth Bale, Luka Modric ve Dimitar Berbatov gibi önemli isimlerin transferlerini gerçekleştirmiştir.

Liverpool Kariyeri

2010 yılında Liverpool'a transfer olan Comolli, burada futbol strateji direktörü olarak Luis Suárez ve Andy Carroll'un transferlerini gerçekleştirdi. 2011 yılında sportif direktör olarak görevine devam etti ve Jordan Henderson, Charlie Adam gibi isimlerin transferlerini sağladı.

Fenerbahçe Sportif Direktör

7 Haziran 2018'de Fenerbahçe'nin sportif direktörlük görevine getirilen Comolli, 16 Ocak 2020 tarihinde görevinden istifa etmiştir.

Toulouse Başkanı Kim?

Fransız futbol kulübü Toulouse'u satın alan Amerikan yatırım fonu, Damien Comolli'yi kulüp başkanlığı görevine getirmiştir.

Damien Comolli Tutuklandı mı?

Damien Comolli, Fransa'da süren "sahte menajer" soruşturması kapsamında tutuklandı. Dört yıldır Toulouse’un başkanlığını yapan Comolli'nin, PSG'yi çalıştıran Christophe Galtier'in evlatlık oğlu John Valovic-Galtier ile aynı soruşturma kapsamında tutuklandığı bildirildi.

Geçtiğimiz yaz, eski Paris Saint-Germain menajeri Christophe Galtier'in bir başka oğlu Jordan Galtier, Toulouse'da Carles Martínez Novell'in yardımcı antrenörlüğüne getirilmişti. İddiaya göre, Toulouse’un başkanı Comolli anlaşmanın bir parçası olarak sahte menajer John Valovic-Galtier'i de bu anlaşmaya dahil etti.

Comolli Yargılanacak mı?

Devam eden soruşturma kapsamında dokuz kişi gözaltında tutuluyor. Comolli'nin yargılamasının bu ay içinde başlaması bekleniyor.

Muhabir: Haber Bülteni