Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde şube müdürlüğü ve teknik personel olarak görev yapanlar, itfaiye ve zabıta daire başkanlıklarının emrine verildi.

KADROLU MÜDÜRLER PASİFE ÇEKİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi, kurumda kadrolu müdürler olan görevlileri pasif görevlere çekerek yerlerine yandaşlarını atadı. DEM'li başkanlar, görevde yükselme sınavı ile müdür olan memurları, kadrolarını ellerinde tutmalarına rağmen yetkisiz personelin altına yerleştirerek, birçok mühendis ve teknikeri kadrosu dışındaki işlere verdi.

DEVLET ÜSTÜN FEDAKÂRLIK MADALYASI SAHİBİ MÜDÜRÜN YERİ SÜREKLİ DEĞİŞTİRİLİYOR

DEM'li Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş depremlerinde yaptığı çalışmalardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan "Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası" alan İtfaiye Arama ve Kurtarma Şube Müdürü Nedim Erik'i de görevden aldı. 30 yıllık belediye personeli olan Erik’e, 12 gün içerisinde 3 farklı yerde görev verildi. Ayrıca, BEMBİRSEN yöneticisi olan Erik, engelli kızının bakıma muhtaç olması nedeniyle mevzuata aykırı bir şekilde Dicle ilçesine gönderildi.

ZABITA DENETİM MÜDÜRÜ DÜZ MEMUR OLARAK ÇALIŞTIRILIYOR

DEM'li DBB yönetimi, görevde yükselme sınavıyla Zabıta Denetim Şube Müdürü olan Aziz Ari’nın müdürlük görevine son vererek, süresi ve görev tanımı yapılmaksızın kendi şubesinde görev verdi. Ardından, zabıtada çeşitli birimlerde görevlere çıkarıldı ve müdür kadrosuna sahip olması göz ardı edilerek kendisinden daha düşük kadroda olan amirlerin emrine verildi.

Ankara kulislerini hareketlendiren iddia: Erdoğan 5 bakanı değiştirecek! Ankara kulislerini hareketlendiren iddia: Erdoğan 5 bakanı değiştirecek!

DAİRE BAŞKANLARI KÜÇÜMSENİYOR

DEM Parti'li yönetim, görev aldığı daire başkanlarına mobbing yapmayı da ihmal etmiyor. Eski daire başkanlarını kadroları dışında çalıştırıyor ya da kurum içerisindeki odalarda diğer çalışanların kullandığı masalardan daha küçüğünü vererek psikolojik baskıda bulunuyor.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL DE ZOR DURUMDA

DEM'li belediye, sözleşmeli personelin görev yerlerini değiştirerek, personeli kadrosu dışındaki işlerde çalıştırıyor. İşlerinden olma korkusu yaşayan sözleşmeli personel de hak arama konusunda çaresiz kalıyor.

BEMBİRSEN OLAYI YARGIYA TAŞIYOR

BEMBİRSEN üyesi olan memurlar ve sözleşmeli personele uygulanan mobbing ve görev değişiklikleri ile ilgili haksızlıklar, avukatlar aracılığıyla mahkemeye taşındı.

Muhabir: Haber Bülteni