Doç. Dr. Doğan Kalafat kimdir?

Doç. Dr. Doğan Kalafat, 26 Mayıs tarihinde Van Erciş'te doğdu. 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Yer Bilimleri Fakültesi'nde Jeoloji bölümünden mezun oldu. Akademik kariyerine devam eden Kalafat, 1988-1990 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve İdaresi Enstitüsü Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Doktorasını ise 1990-1995 yılları arasında aynı enstitüde yaptı.

Bulunduğu görevler

Doç. Dr. Doğan Kalafat, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü olarak görev yapıyordu. Bu pozisyonda, Türkiye'nin deprem ve tsunami izleme ve değerlendirme çalışmalarına önemli katkılarda bulundu. Kalafat, bilim dünyasında saygın bir yer edinmiş ve alanında birçok araştırma ve projeye imza atmıştır.

Gülşah Durbay kimdir? Gülşah Durbay Özgür Özel olayı ne? Gülşah Durbay kimdir? Gülşah Durbay Özgür Özel olayı ne?

Cenaze porgramı

Doç. Dr. Doğan Kalafat, hayatını kaybetti. Vefatının ardından, yarın Kandilli'de bir tören düzenlenecek ve ardından Zincirlikuyu'da toprağa verilecektir. Bu üzücü kayıp, bilim camiasında derin bir üzüntü yaratmıştır.

Muhabir: Haber Bülteni