Döviz kurları, haftanın son işlem gününde yatay bir seyir izledi. Dolar/TL 34,22 seviyesinde işlem görürken, Euro/TL de 37,12 seviyesinde alıcı buldu.

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez'den çağrı: "Süt fiyatı 19,5 lira olmalı, aksi halde üretim duracak!" SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez'den çağrı: "Süt fiyatı 19,5 lira olmalı, aksi halde üretim duracak!"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Böylece faiz oranı üst üste yedinci ayda da değişmeden kaldı. TCMB, enflasyonun ana eğiliminde yükseliş olduğunu belirtirken, iyileşme hızına dair belirsizliklerin arttığını vurguladı.

İlk faiz indirimi ne zaman?

Ekonomistler, PPK metninden faiz indirimine dair net bir sinyal çıkmadığını vurguladı. Ancak, Kasım ayında bir indirime kapının tamamen kapanmadığını, aralık ve ocak aylarında faiz indirimi ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirtiyorlar.

Kasım ayında açıklanacak olan son çeyreğe ait ilk enflasyon verisi ve ardından yayımlanacak güncel enflasyon raporu, faiz indirimi döngüsüne ilişkin beklentilerin şekillenmesinde belirleyici olacak. Piyasalar, bu verilerin TCMB'nin faiz kararlarına yön vermesini bekliyor.

Kaynak: İHA