Ece Güner, Türkiye'de ve uluslararası alanda önemli hukuk davalarına imza atmış, aynı zamanda demokrasi ve anayasa konularında çalışmalar yapmış bir isimdir. Güner Hukuk Bürosu'nun kurucusu ve yönetici ortağı olarak da bilinmektedir.

Ece Güner Kaç Yaşında, Nereli?

Ece Güner, 1969 yılında Ankara'da doğmuş, ancak Fransa'da büyümüştür. Babası uzun yıllar ANAP milletvekili olarak siyaset yapmış ve Azeri Türk kökenlidir. Güner, Fransızca ve İngilizceyi ana dili düzeyinde, Almancayı ise orta düzeyde bilmektedir.

Gülşah Durbay kimdir? Gülşah Durbay Özgür Özel olayı ne? Gülşah Durbay kimdir? Gülşah Durbay Özgür Özel olayı ne?

Ece Güner Mesleği ve Hukuk Kariyeri

1992 yılında Université Paris Panthéon Sorbonne'dan en yüksek onur derecesiyle mezun olan Ece Güner, Türkiye'de İstanbul Üniversitesi'nde denklik eğitimini tamamlamış ve 1994 yılından beri İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat olarak çalışmaktadır. Güner Hukuk Bürosu, Türkiye'nin önde gelen hukuk firmalarından biri olarak kabul edilmektedir ve son 10 yılda Türkiye'de en çok Doğrudan Yatırım projelerinde hukuki danışmanlık yapmış 5 avukattan biri olarak bilinmektedir.

Ece Güner'in eşi kim?

Ece Güner'in eşi, CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı olan Erdoğan Toprak'tır. Çiftin bir oğulları bulunmaktadır.

Ece Güner kitapları

Ece Güner, hukuk alanındaki deneyimlerini ve görüşlerini içeren iki kitap da yazmıştır:

Ülkem İçin Çare: Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlara çözüm önerileri sunar.

Çare Başkanlık Mı?: Türkiye'nin başkanlık sistemine geçişinin olumlu ve olumsuz yanlarını tartışır.

Ece Güner Siyasi Kariyeri ve İYİ Parti

2018 yılında İYİ Parti'ye katılan Ece Güner, partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

2018 genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir. 2023 genel seçimlerinde yeniden milletvekili adayı olacağını açıklamıştır.

Muhabir: Haber Bülteni