Yaşadıkları ekonomik sorunlar yüzünden her alanda tepkilerini ifade eden emekliler pazar günü Ankara'da Anadolu meydanında miting düzenleyecek.

TÜİK Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı! TÜİK Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı!

Çok sayıda emekli derneği Sendikası ve sivil toplum örgütünün Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte gerçekleştireceği miting öncesinde Bağımsız Emekliler Sendikası(BES-SEN) Ankara İl Başkanı Sinan Şatır bizlere önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin her yerinden emeklinin geleceği miting 26 Mayıs Pazar Günü saat 14.00'da Anadolu Meydanı'nda başlayacak.

16 MİLYON EMEKLİNİN SESİ OLACAKLAR

Türkiye genelinde yaklaşık 16 milyon emeklinin sesi olacaklarını ifade eden Şatır şunları söyledi:

“26 Mayıs 2024 Pazar günü yapılacak olan büyük miting için bileşenlerimiz ve CHP ile tüm Türkiye çapında organizasyon görüşmelerimiz tamamlandı. CHP, Ankara dışındaki il ve ilçelerden geleceklere otobüs temin etme ve kumanya hazırlama hazırlıklarını sürdürmekte olduğunu bileşenlerle dün yapılan toplantıda paylaştı.

Bu miting bütün emeklilerin haklarını alabilmesi, gövde ve kararlılık gösterisi olacağından iktidar ile pazarlık konusunda elimizin güçlü olması için katılımın üst safhada olması çok önemlidir. Bu nedenle Emekli Sendikaları, Dernekleri ve Platformlarına üye olanların tam katılımlarının yanı sıra, herhangi bir oluşuma üye olmayan emeklileri, emekli adaylarını, ailelerini ve gençleri de bu mitinge getirmeleri önerilir. Çünkü emeklilerin mağduriyeti toplumun her kesimini etkilemektedir.

Mitinge gelen her üyemizin yanında en az 3 kişi getirmesi önemle rica olunur.

26 Mayıs Pazar günü saat 11.00 de Kızılay GMK Bulvarı üzerindeki Onur İş Hanı önünde buluşmak dileğiyle. Ekmeğimize, aşımıza göz dikenlere izin vermeyeceğiz.”

Muhabir: Onur Dedeoğlu