Sevgili hemşerilerim, kıymetli okurlarım; Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle, özelimiz genel oldu. Türkiye genel olarak internet kullanımında Dünyada, nüfusa göre 46.395.000 kullanıcı ile on altıncı oldu. Dünyada Birleşmiş Milletlere üye Vatikan ile birlikte 193 ülke var, tanınmayan Ülkelerle 206 bulmaktadır. Dünyada internet kullanma sırasına göre, 206 Ülke arasında 16. sıradayız.

İnternet bilgiye hızlı erişimin en kolay yolu ve yöntemidir, bütün bilgilere anında ulaşabiliyoruz ama sosyal medyalar bilgi kirliğinden geçilmiyor, nasıl reel hayatımızda çöpler toplanmazsa etraf pis koku ve kötü görünümde oluyorsa, sosyal medyada bu böyledir.

Bizler sosyal medyaları gereği dışında kullanıyoruz. En popüler uygulamalara baktığımızda, tiktok , facebook, instagram, twitter, youtube ve diğer sosyal ağlar üzerinden bilinçsizce yaptığımız paylaşımlar hayatımızın her anını özelimizi ifşa etmekte, örf adet ve ananelerimizi yok etmektedir. Özellikle bu sosyal ağları gençlerimiz kullanmaktadır.

Eskiden bir sofraya oturduğumuzda, Besmele çekerdik, şimdi hemen fotoğraf çeker olduk. Gençlerimizin işi gücü Tiktok videosu çekip kendilerini sinema sanatçısı gibi tanınmayı, en çok beğeniyi almayı amaçlayarak kendilerini kılıktan kılığa sokmaktalar. Bu video çekimlerinde yaşlı anneleri ve çocukları da gülünç duruma düşürerek izlenmeyi artırmak için her türlü rezilliği yapmaktalar. Meşhur olmak ve tanınmak için şarkı söyleyeninden tutunda, dans edenine, komedi diye kendilerini rezil duruma düşürenlere kadar, her şeyi bir like (Beğeni) uğruna her şeyi yapar olduk. Bir birlerinin paylaşımlarını beğenmeyen olursa küs olup konuşmayanlar bile var. Yeni bir paylaşım yaptıklarında birbirlerini arayıp şu yorumu yap diye hazır yorum yaptıranlar bile var.

Sosyal medyada bütün hayatlar çok zengin ve gösterişli, herkes evliya ve ilahiyat profesörü, herkes bilim insanı ve siyasetçi olmuş. Herkes mükemmel ise kötü kim, bu kadar üzülen insanları kim üzüyor. Bu sosyal medya fenomenliği artınca asayiş olayları, kadına karşı şiddet ve diğer suçlarda da artışlar oldu, aman dikkat evimizde büyük bir tehlike var!!!

Sosyal medyadan yazdıklarımıza, çizdiklerimize dikkat edelim yoksa başınız belaya girebilir. Özellerimizi bir beğeni uğruna insanların gözüne sokmak için ifşa etmeyelim telafisi olmayan sorunlar açar, toplumsal yıkıma uğrarız.

Siz kıymetli gençlerimiz Haymana'mızın gururusunuz, geleceğisiniz bizler sizi beğeniyoruz, bırakın başkaları beğenmese de, like atmasa da olur, en büyük beğeni delikanlılık ve efendiliktir.

Allah'a ısmarladık, hoşçakalın.