Meta CEO'su Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini, COVID-19 pandemisi sırasında belirli içerikleri sansürlemek için şirketine baskı yapmakla suçladı. Zuckerberg, Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan'a yazdığı mektupta, Biden yönetiminden üst düzey yetkililerin, Meta'nın ekibine mizah ve hiciv dahil bazı COVID-19 içeriklerini kaldırmaları için aylarca defalarca baskı yaptığını belirtti.

Zuckerberg, Biden yönetiminin bu tür baskılarına rağmen Meta’nın yaklaşan kasım seçimlerinde tarafsız kalmayı amaçladığını da vurguladı.

"Hükûmet Baskısına Karşı Daha Açık Sözlü Olmalıydık"

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi’ne yazdığı mektupta, Biden yönetiminden gelen baskılara karşı daha açık sözlü olmaları gerektiğini belirtti. Pazartesi günü X platformunda yayımlanan mektupta Zuckerberg, “Hükûmet baskısının yanlış olduğuna inanıyorum ve bu konuda daha açık sözlü olmadığımız için üzgünüm” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kadınlara Şiddet Uygulayanlara Rahat Nefes Aldırmayacağız" İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kadınlara Şiddet Uygulayanlara Rahat Nefes Aldırmayacağız"

Zuckerberg, herhangi bir yönetimden gelen baskıların, Meta'nın içerik standartlarından ödün vermesine yol açmaması gerektiğini vurguladı ve gelecekte benzer bir durumun tekrarlanması halinde geri adım atmaya hazır olduklarını ifade etti.

Ayrıca Zuckerberg, hayırsever grubu Chan Zuckerberg Initiative aracılığıyla seçim altyapısını destekleme konusunda tarafsız kalma niyetini bir kez daha dile getirdi. Daha önce 400 milyon dolardan fazla bir bağışla yerel seçim bölgelerinin pandemi sırasında uygun oylama kaynaklarına sahip olmasını sağlamayı hedeflemişlerdi. Ancak bu bağışların bir partiye diğerinden daha fazla fayda sağladığı şeklinde yorumlandığını belirten Zuckerberg, bu seçim döngüsünde benzer bir katkıda bulunmayı planlamadığını söyledi.

Zuckerberg, “Amacım tarafsız olmak ve şu ya da bu şekilde bir rol oynamamak, hatta bir rol oynuyor gibi görünmemek dedi.

Beyaz Saray'dan Açıklama Geldi

Beyaz Saray Sözcüsü, pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Ölümcül bir salgınla karşı karşıya kalındığında, bu yönetim kamu sağlığını ve güvenliğini korumak için sorumlu eylemleri teşvik etti” dedi ve şöyle devam etti:

“Pozisyonumuz açık ve tutarlı olmuştur: teknoloji şirketlerinin ve diğer özel aktörlerin, sundukları bilgiler hakkında bağımsız seçimler yaparken, eylemlerinin Amerikan halkı üzerindeki etkilerini dikkate almaları gerektiğine inanıyoruz"

Muhabir: Haber Bülteni