Sessiz ve gözlerden uzak bir hayat sürdüren Gamze Özçelik, sürpriz nikah haberiyle hayranlarını şaşırttı. Uzun süredir ekranlarda görünmeyen ve daha çok sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren Özçelik, bu özel günü yakın çevresiyle paylaşarak evlilik yolunda bir adım daha attı. Gamze Özçelik hamile mi ? Gamze Özçelik çocuğu kimdir ? sorgulamaları sık sık yapılıyor. Sizlere Gamze Özçelik'in özel hayatına dair bilgileri derledik.

GAMZE ÖZÇELİK KİMDİR, NERELİDİR?

Zeynep Gamze Özçelik, 26 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul'da doğdu. Anne tarafından Selanik göçmeni, baba tarafından ise Bayburtlu olan Özçelik, eğitim hayatını Maltepe Anadolu Lisesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tamamladı.

1999 yılında Elite Model Look yarışmasında İpek güzeli, 2000 yılında ise Miss Turkey yarışmasında ikinci güzel seçildi. Bu başarının ardından çeşitli televizyon dizilerinde rol almaya başladı.

Özçelik, 2003-2004 yıllarında yayımlanan Popstar Türkiye yarışma programında sunuculuk yaparak geniş kitleler tarafından tanındı. Türkstar, Buzda Dans, Ben Buradan Atlarım gibi yarışma programlarının yanı sıra birçok özel gecenin sunuculuğunu üstlendi.

2004 yılında "Hırsız Var!" adlı filmde rol aldı ve 2006 yılında Tiyatrokare'nin sahnelediği "Seni Seviyorum" adlı tiyatro oyununda sekreter rolünü canlandırdı. Aynı yıl, Kanal D'de yayımlanmaya başlayan "Arka Sokaklar" adlı polisiye dizide Zeynep Akyüz Ateş karakterini canlandırarak büyük bir çıkış yakaladı.

Özçelik, 2008 yılında "Arka Sokaklar" dizisindeki rol arkadaşı Uğur Pektaş ile evlendi ve bu evlilikten bir oğlu dünyaya geldi. Çift, 2011 yılında boşandı.

Gülşah Durbay kimdir? Gülşah Durbay Özgür Özel olayı ne? Gülşah Durbay kimdir? Gülşah Durbay Özgür Özel olayı ne?

Oyunculuk kariyerine "Mehmetçik Kut'ül Amare" dizisinde Elizabeth karakteriyle devam eden Özçelik, 2017 yılında "Umuda Koşanlar" adlı yardım derneğini kurarak hayırsever kimliğiyle de ön plana çıktı.

Gamze Özçelik, lise eğitimini Maltepe Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra üniversite eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde sürdürmüştür.

GAMZE ÖZÇELİK KAÇ YAŞINDA?

1982 doğumlu olan Gamze Özçelik 42 yaşındadır.

GAMZE ÖZÇELİK MANKENLİK KARİYERİNE NASIL BAŞLADI?

Gamze Özçelik, 1999 yılında Elite Model Look yarışmasında 4. olarak mankenlik kariyerine adım atmıştır. Ayrıca, 2000 yılında Miss Turkey yarışmasında 2. seçilerek büyük bir başarı elde etmiştir.

GAMZE ÖZÇELİK HANGİ FİLMLERDE OYNADI?

Sinema dünyasında da adından söz ettiren Gamze Özçelik, "Güneş Yanığı" (2009), "Kız Kardeşler" (2014) ve "Sıfır Noktası" (2017) gibi filmlerde başarılı performanslar sergilemiştir.

GAMZE ÖZÇELİK HANGİ DİZİLERDE OYNAMIŞTIR?

Gamze Özçelik, "Asmalı Konak", "Çocuklar Duymasın", "Yalancı Romantik", "Gümüş", "Arka Sokaklar", "Aşk ve Günah", "Kül ve Duman", "Unutulan", "Benim Adım Gül", "Kalp Yarası", "Bana Sevdiğini Söyle", "Adalet Oyunu", "Cesur ve Güzel", "Hayat Tesadüfleri Sever", "Baraj" ve "Uzaklardaki Bir Yer" gibi birçok dizide rol almıştır.

Gamze Özçelik'in Aldığı Ödüller

Gamze Özçelik, 2006 yılında Marie Claire dergisi tarafından "Yılın En İyi Yeni Kadın Oyuncusu" ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca, 2007 yılında Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" kategorisinde aday gösterilmiş ve 2008 yılında Televizyon Gazetecileri Derneği Ödülleri'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü kazanmıştır.

Gamze Özçelik'in Hayırseverlik Çalışmaları

Gamze Özçelik, 2012 yılında kurduğu Umuda Koşanlar Derneği ile dezavantajlı çocuklara ve ailelere eğitim, sağlık ve gıda yardımı sağlamaktadır. Başarılı bir oyuncu olmasının yanı sıra, topluma olan katkılarıyla da dikkat çekmektedir.

Gamze Özçelik'in eğitim hayatından oyunculuk ve mankenlik kariyerine, aldığı ödüllerden hayırseverlik çalışmalarına kadar birçok alanda gösterdiği başarılar, onu sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da tanınan bir isim haline getirmiştir.

GAMZE ÖZÇELİK KARDEŞLERİ KİMDİR?

Gamze Özçelik'in Meltem Özçelik, Duygu Özçelik ve Melis Özçelik adlı 3 kardeşi vardır.

GAMZE ÖZÇELİK HAMİLE Mİ?

Gamze Özçelik hakkında magazin sayfalarında ikizleri olacağına dair iddialar dönmektedir.

GAMZE ÖZÇELİK ÇOCUĞU VAR MI KİM?

2008 yılında "Arka Sokaklar" dizisiyle tanışan Gamze Özçelik ve Uğur Pektaş, yıldırım aşkıyla evlenerek hayatlarını birleştirdi. Bu evlilikten Murathan adında bir oğulları oldu. Çift, 2011 yılında boşandı.

Muhabir: Haber Bülteni