Oryantal dansıyla hafızalara kazınan danşçı Asena’nın kariyeri ve biyografisi merak edilip araştırılıyor. Asena hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

ORYANTAL ASENA KİMDİR?

Asena Çakmak, aslen Rizeli bir baba ve Rus bir annenin çocuğu olarak 1977 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.

Asena kaç yaşında?

1977 doğumlu olan Asena 2024 itibariyle 47 yaşındadır.

Asena evli mi?

Bir dönem ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ile aşk yaşayan Asena günümüzde, eğlence ve müzik sektöründe tanınan iş insanı Hasan Dere ile evlidir.

EĞİTİM HAYATI

Henüz 3 aylıkken babaannesiyle birlikte Almanya’da yaşamaya başladı. Çocukken Almanya'da 3 yıl bale eğitimi aldı.
Türkiye’ye 15 yaşında kesin dönüş yapan Asena, babaannesi tarafından Alman kültürüyle yetiştirildiği için iyi derecede Almanca ve İngilizce biliyor. Marmara Üniversitesi Otelcilik & Turizm Bölümünden mezun olan Asena, 2001-2002 yılında da ikinci üniversitesi olan Bilgi Üniversitesi’ne devam etmiştir.

DANSÇILIK KARİYERİ

1994’ün sonlarında dans kariyerine adım atan Asena tam profesyonelliğini 1998 yılında elde etti. 1998 yılında dans hayatıyla okul hayatını bir arada sürdüren Asena, davranışları ve atletik yapısıyla hemen fark edilmeye başladı.
1995 yılında Asena'yı Mustafa Topaloğlu ilk kez televizyona çıkarmıştır. Fakat yaşından ve okulundan dolayı show programlarında ancak 2 ay çalışabilmiş, ardından tekrar televizyona 1999 yılında dönmüştür. Uzun yıllar Türkiye'de devam eden talk show ve çeşitli TV programlarında yer aldı.

Türkiye'nin dalında ilk oryantal dans jüri üyesi olan Asena, son yıllarda Asena için dansın miladı yakıştırması yapılmaktadır.
Türkiye'de protokol işlere giden ilk body dancer'dır. Bill Clinton, Tina Turner, Mick Jagger (The Rolling Stones), Mel Gibson, Elizabeth Taylor vb. ünlü ve devlet adamı önünde dans etmiştir.

Asena’nın ve dönemin Dans Federasyonu Başkanı Tolga Han’ın gayretiyle oryantal, devlet tarafından bir dans sporu olarak kabul edilmiştir. Böylece dansözlük toplumun önünde bir kez daha resmî bir meslek ve saygı duyulan bir iş olarak görülmüştür.

Dans kariyeri haricinde şarkıcılık ve oyunculuk alanında da çalışmalar yapan Asena'nın beş tane albümü bulunmaktadır.
Çarkıfelek yarışmasında 1,5 yıl hosteslik yapan Asena,  Survivor Ünlüler-Gönüllüler, Buzda Dans, Benzemez Kimse Sana adlı yarışmalara katılarak adından sıkça söz ettirmiştir.

İLGİ ÇEKEN İÇERİKLER:

TARO EMİR TEKİN KİMDİR?

BAHAR KORÇAN KİMDİR?

SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR?

Muhabir: Haber Bülteni