Haymana yalnız şehir, kimsesiz şehir!! Haymana kimsesizde değil yalnızda değil hani insanı merttir her şeye ses çıkarmaz “Eyvallah” derya, onun için vurun abalıya. Yok öyle yağma, o günler eski Türkiye'de kaldı.

“Haymana Memur çöplüğü olmuş” sözüne çok tepki gösteriyordum!!! Bununla ilgili çok haber okudum evet. O haberi yapanlara teşekkür ediyorum. Haymana memur çöplüğü olmuş, yazık o alınan maaşları helal ettirmeniz için çalışmanız lazım. 83 Milyonun verdiği vergilerden veriliyor o maaş, helâl haramı bilmek lazım. Maaşınız gereği işinizi düzgün yapmak, vatandaşı hor görmeden, aşağılamadan, azarlamadan görevinizin gereğini yapmak. Bu köylü aklı ermez cahil demeden, kılığına kıyafetine bakmadan görevinin gereğini yapmak. O köylü var ki memur ihtiyacı var ve siz o köylüye hizmet için o kurumda çalışıyorsunuz, o köylü yoksa size gerekte yok.

20 Ağustos Perşembe günü Şerefli Gökgöz Mahallesinde ikameti olan sevgili Ali Osman Bey’e sarı zarf içerisinde, üzerinde ücretinin ödendiğini gösteren posta pulları olan, devlet kurumundan gelen bir evrak, mektup. Bu mektubu postacı getirmesi gerekirken, mahallede oturan bir kız çocuğu getirip ağzı açık bir şekilde kendisine teslim ediyor. Haymana PTT Müdürlüğü’nün ayıbı burada başlıyor. Sayın PTT Müdürü; sizin dağıtıcınız yok mu da, özel mektup yada evrakı bu kız çocuğu getirip teslim ediyor?. Kişiye özel bir kapalı zarfı sadece o kişi açar. Ayrıca bu zarf gizli ihale davet zarfı. İçindeki bilgiler kişiye özel ve gizli zarfın ağzı açılmış. Muhtemelen bu zarfın içindeki evraklar çoğaltılmış, fotoğraflandırılmış, postacı yerine bir genç kız tarafından Ali Osman Bey’e teslim edilmiş. Bu şekilde PTT Müdürlüğü anlayışı olamaz, böyle dağıtıcı anlayışı olamaz. Haftada bir gün posta götürülüyor o da işi erken bitsin diye kişiye özel mektup ve evraklar bir yerlere bırakılıyor. Bu Haymana'nın dış köylerinin hepsinde aynı. Demek ki Haymana sürgün yeri, köylüye hizmet bu kadar olur. Kapalı sarı zarftaki evrakı ister şahsa ulaşsın isterse ulaşmasın umurum da değil zihniyeti.. PTT Müdürlüğünü arıyorum, telefona bakan yok. Çünkü halk umurlarında değil. İstifaya davet ediyorum, bu konuda kimlerin sorumluluğu varsa..

Sayın PTT Genel Müdürüme ulaşıp konuyu ilettim, Sayın Bakanımda konuyla ilgili talimatını verdi. Adli olarak ta şikayetler yapıldı, madem siz görevinizi yapmıyorsunuz bari yapacak birileri gelsin, onlar vatandaşa hizmet etsin. Bu işe ve göreve çok talip var çok... Haymana halkı hizmet bekler, yapmak istemiyorsanız istifa edin, yapacaklar gelsin görevden alınmayı beklemeyin.

Halkın sesi olacağım demiştim, Halkın sorunlarını yazmaya devam edeceğim, Haymana halkı en güzel hizmetlere layık. “Sen köylüsün bir şey bilmezsin” muamelesi yapılırsa o konuyu evvela en tepedeki sayın siyasetçilere ve bürokratlara iletir konunun da takipçisi olurum. Köylünün hakkını yedirmem..

Gazi Paşa’nın bir sözüyle yazımı tamamlıyorum; “Köylü milletin efendisidir...”

Allah'a ısmarladık, hoşçakalın.