Bölgedeki musluk suyuna dışkı karışması nedeniyle binlerce kişinin risk altında olduğu belirtildi. Uzmanlar, bölge sakinlerine suyu kaynatarak tüketmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Su kaynaklı hastalıkların diğer bölgelere yayılmasından da endişe ediliyor.

Salgın hastalıklar artıyor... Uzmanlardan uyarı geldi Salgın hastalıklar artıyor... Uzmanlardan uyarı geldi

VÜCUTTA 1 AYA KADAR AKTİF KALIYOR

Cryptosporidium virüsünün, enfekte olduktan sonra vücutta bir aya kadar aktif kalabileceği ve bu süre zarfında hastalığa yol açabileceği bildirildi. Virüs, enfekte insan ve hayvanların bağırsaklarında ve dışkılarında yaşayabiliyor. Bu nedenle, hijyen kurallarına dikkat etmek büyük önem taşıyor.

VİRÜS NASIL YAYILIYOR?

Cryptosporidium, doğrudan dışkıya dokunmak, kontamine su veya yiyecekleri tüketmek yoluyla yayılabiliyor. Ayrıca, enfekte kişilerden ve hayvanlardan doğrudan temas yoluyla da bulaşabiliyor. Hastalığa yakalanan kişilerde ishal, doğum benzeri kramplar, mide bulantısı, kusma, hafif ateş ve iştahsızlık gibi belirtiler gözlemleniyor.

UZMANLARDAN KRİTİK UYARI: SALGIN BAŞKA BÖLGELERE SIÇRAYABİLİR

Doğu Anglia Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Profesör Paul Hunter, virüs salgınının Birleşik Krallık'ın diğer bölgelerine de yayılabileceği konusunda uyarıda bulundu. Profesör Hunter, benzer durumların önüne geçilmesi için halkın hijyen kurallarına sıkı bir şekilde uyması gerektiğini belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni