Şirketin sahibi, yapılan analizlerde teknik hatalar olduğunu öne sürerek işletmenin ürünlerinde kesinlikle domuz eti kullanılmadığını savundu. Ancak bu açıklama, tartışmaları sona erdirmedi ve helal sertifika durumu da dikkat çekti.

KÖFTECİ YUSUF KENDİNİ SAVUNDU

Köfteci Yusuf, Türkiye genelinde oldukça popüler olan bir restoran zinciri. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı rapor, köfte ve et ürünlerinde domuz eti tespit edildiğini iddia etti. Şirket sahibi, numune alma sürecinde çok sayıda teknik hatanın yapıldığını belirterek, "Bizim ürünlerimizde domuz eti yoktur," şeklinde bir açıklama yaptı.

K O F T E C I-1

KÖFTECİ YUSUF HELAL Mİ?

Söz konusu skandalın ardından, Köfteci Yusuf’un 'helal sertifika' sahibi olduğu yönünde iddialar gündeme geldi. Bu bağlamda Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) önemli bir açıklama yaptı.

HELAL SERTİFİKASI YOK

HAK, "Doğrudan ürün veya hizmetlere helal belgesi düzenlememekteyiz. Helal belgelendirme kuruluşlarını denetleyerek başarılı olduklarında akredite ediyoruz," dedi. HAK ayrıca, ilgili işletmenin belirtilen tarihte HAK akreditasyonu ile düzenlenmiş herhangi bir belgesi bulunmadığını vurguladı.

HAK tarafından yapılan açıklamada, Bakanlık tarafından numune alma ve analiz işlemleri gerçekleştirildiği tarihte Köfteci Yusuf’un herhangi bir HAK akreditasyonu belgesinin olmadığı belirtildi. Ayrıca, işletmenin yalnızca ana üretim merkezinde üretilen bazı ürünler için yerli bir belgelendirme kuruluşu tarafından 15 Ağustos 2024 tarihinde helal belgesi düzenleneceği ifade edildi. Bu belge, sınırlı olarak yalnızca "kıyma, hazırlanmış et ve et karışımları, ilikli kemik suyu ve çorba" ürünlerini kapsamaktadır.

Doktor hatası Emine Arslan’ın hayatını kabusa çevirdi: Karnında gazlı bez unutuldu! Doktor hatası Emine Arslan’ın hayatını kabusa çevirdi: Karnında gazlı bez unutuldu!

KONTROLLER DEVAM EDECEK

HAK, yerli ve yabancı uygunluk değerlendirme kuruluşlarından gelen akreditasyon başvurularını titizlikle değerlendirmeye devam edeceğini belirtti. Akredite ettiği belgelendirme kuruluşlarını da düzenli olarak izleme ve kontrol etme sürecini sürdüreceğini ifade etti. 

Kaynak: Haber Merkezi