Göz ardı edilen tehlikeye dikkat: Sıcak su torbası patladı! Göz ardı edilen tehlikeye dikkat: Sıcak su torbası patladı!

Merkezî Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yaşanan aksaklıkların giderilmesi amacıyla Bakan Kemal Memişoğlu’nun talimatıyla özel bir proje ekibi kuruldu. Bu ekip, randevu sistemindeki sorunları tespit ederek, kalıcı çözümler üretmeyi hedefliyor.

RANDEVU YOĞUNLUĞUNUN NEDENLERİ ARAŞTIRILACAK

Sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu bu yeni ekip, öncelikli olarak MHRS'deki randevu taleplerinde yaşanan yoğunluğun nedenlerini analiz edecek. Yapılan önceki araştırmalarda, vatandaşların küçük sağlık sorunları için dahi aile hekimlerine başvurmak yerine doğrudan hastanelere yöneldiği, bu durumun da hastanelerde gereksiz yoğunluğa yol açtığı tespit edilmişti.

FARKINDALIK ÇALIŞMALARI VE SİSTEM DEĞİŞİKLİKLERİ YOLDA

Bakanlık, vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için aile hekimlerini daha fazla tercih etmeleri konusunda farkındalık oluşturmayı planlıyor. Bu kapsamda kamuoyuna yönelik bilgilendirme kampanyaları düzenlenecek.

Ayrıca, MHRS üzerinde yapılacak teknik ve yapısal değişikliklerle sistemin daha etkin çalışması hedefleniyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yeni düzenlemeleri duyurması bekleniyor.

HEDEF: DAHA ETKİN VE ERİŞİLEBİLİR BİR SAĞLIK HİZMETİ

Sağlık Bakanlığı, bu girişimle birlikte randevu sistemindeki aksaklıkları minimuma indirmeyi ve vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Yapılacak düzenlemelerin sağlık hizmetlerinin genel kalitesine olumlu katkı sunması bekleniyor.

Kaynak: halktv.com