Hamas lideri Yahya Sinwar’ın İsrail ordusu tarafından öldürülmesine ilişkin İran'dan açıklama geldi. İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, Sinwar’ın ölümünün direniş ruhunu daha da güçlendireceğini vurguladı ve “O, Filistin’in kurtuluşuna giden yolu ileriye taşıyacak gençler ve çocuklar için bir model olacaktır” ifadelerini kullandı.

Hamas Yahya Sinvar’ın hayatını kaybettiğini henüz doğrulamadı! Hamas Yahya Sinvar’ın hayatını kaybettiğini henüz doğrulamadı!

Açıklamada, Saddam Hüseyin’in idam sürecine de atıfta bulunularak, “ABD güçleri darmadağınık bir haldeki Saddam Hüseyin’i bir yeraltı çukurundan çıkardıklarında, silahlı olmasına rağmen kendisini öldürmemeleri için yalvardı. Saddam’ı direniş modeli olarak görenler sonunda yıkıldılar” denildi.

Sinwar’ın, hayatının son anına kadar direnmeye devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Müslümanlar Şehit Sinwar’ı savaş meydanında, savaş kıyafetleri içinde, saklandığı yerde değil de açıkta, düşmanla yüzleşirken hatırladıklarında direniş ruhu güçlenecektir” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, “İşgal ve saldırganlık var olduğu sürece direniş de sürecektir. Çünkü şehitler yaşamaya ve ilham kaynağı olmaya devam edecektir” denilerek, direnişin süreceğine işaret edildi.

Kaynak: İHA