Konseyin dönem başkanlığını yürüten Rusya, bu toplantının İran tarafından talep edildiğini ve Rusya, Çin ile Cezayir tarafından desteklendiğini açıkladı. Toplantının bugün saat 23:00'te yapılması planlanıyor.

İsmail Haniye'nin suikast sonucu ölümü, bölgedeki gerilimi artırdı ve uluslararası toplumda endişe yarattı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcüsü Stephane Dujarric, Haniye'nin öldürülmesinin ardından gelen saldırıların, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve İsrailli esirlerin serbest bırakılması yönündeki çabaları tehdit ettiğini belirtti. Dujarric, bu gelişmelerin tehlikeli bir tırmanışa işaret ettiğini ve tüm çabaların barışçıl çözüm yönünde olması gerektiğini vurguladı.

Üniversite öğrencileri Filistin için yürüyüşe çıktı Üniversite öğrencileri Filistin için yürüyüşe çıktı

"BU TÜR SALDIRILAR BARIŞI ZORLAŞTIRIYOR"

Guterres'in sözcüsü, BM Genel Sekreteri'nin saldırıların ardından, özellikle Lübnan'ın başkenti Beyrut ve İran'ın başkenti Tahran'a yönelik düzenlenen saldırıların, bölgedeki ateşkesi ve esirlerin serbest bırakılmasını engellediğini ifade etti. Guterres, bu tür saldırıların, mevcut uluslararası krizlere daha fazla karmaşıklık ekleyerek barış ve istikrar arayışını zorlaştırdığını belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni