Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yürütülen görüşmelerin sonucunda olumlu bir sonuca ulaştıklarını belirtti. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’nün, kamu kurumlarına gönderdiği yazı ile servis hizmetinin devam edeceği resmen açıklandı.

TASARRUF TEDBİRLERİNE KARŞI EYLEMLER SONUÇ VERDİ

Geçtiğimiz Mayıs ayında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından duyurulan "Kamuda Tasarruf Paketi" kapsamında, personel servisi uygulamasının da kaldırılması gündeme gelmişti. Bu tasarruf tedbirleri, memurlar arasında büyük endişe yaratmış ve gözler servis hizmetinin geleceğine çevrilmişti. Ancak Memur-Sen’in yürüttüğü eylemler ve yapılan istişareler neticesinde, personel servislerinin kaldırılmaması kararı alındı.

"MEMURLAR MAĞDUR EDİLMEYECEK"
 

Ali Yalçın, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, servis hizmeti kazanımlarının hukuksuz bir şekilde engellendiğini hatırlatarak, bazı kamu kurumlarında personelin mağdur edildiğini vurguladı. Yalçın, Memur-Sen’in bu konuda gösterdiği kararlılık sayesinde servis hizmetinin sürdürüleceğini ve memurların mağduriyetinin giderileceğini belirtti.

Memur Sen

Sosyal medyada gizli reklam yapanlar şimdi yandı! Cezalar 6 milyon TL'ye kadar çıkıyor! Sosyal medyada gizli reklam yapanlar şimdi yandı! Cezalar 6 milyon TL'ye kadar çıkıyor!

Kaynak: Haber Merkezi